Doma iz MAribora in okolice

Trojica obtičala in zaradi mraza zakurila ogenj, potem je šlo po zlu

A.S./STA
3. 4. 2020, 13.42
Posodobljeno: 3. 4. 2020, 13.56
Deli članek:

Trije moški, doma iz Maribora in okolice, so v četrtek zjutraj obtičali na makadamski cesti med Ložino in Malo Varnico pri Gruškovju, ker jim je zmanjkalo goriva v avtomobilu. Ker jih je zeblo, so si ob vozilu zakurili ogenj, s tem pa zanetili požar ter ogrozili ne le sebe, ampak tudi okolico.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Maribor, je trojica zakurila ogenj preblizu vozila, zato je to zagorelo in zgorelo. Požar, ki je nastal, so pogasili šele gasilci.

Če gasilcem ne bi uspelo pogasiti požara, bi se ogenj po navedbah policije lahko razširil v bližnji gozd. Ta se razprostira na več hektarjih, zato bi bilo gašenje tam zelo zahtevno, ogroženo pa bi bilo tudi premoženje velike vrednosti. Poleg tega se je nad vozilom, ki je zagorelo, nahajal visokonapetostni daljnovod.

Zaradi tega nespametnega početja bodo policisti vse tri moške ovadili pristojnemu tožilstvu zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. Za to je zagrožena kazen do pet let zapora.

Zoper vse tri bodo policisti podali tudi predlog pristojnemu prekrškovnemu organu zaradi kršitve odloka vlade, sprejetega v sklopu ukrepov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa, saj so nedovoljeno odšli na območje več drugih občin.