934 okuženih

V zadnjem dnevu upadlo število okuženih, štiri osebe so preminile

A.S.
3. 4. 2020, 12.51
Posodobljeno: 3. 4. 2020, 14.31
Deli članek:

Včeraj so potrdili manj okužb kot dan prej, na žalost pa je bila bolezen covid-19 usodna za štiri osebe.

Bobo
V slovenskih bolnišnicah je trenutno 112 bolnikov.

Število okuženih z novim koronavirusom v Sloveniji je v četrtek poraslo za 37 na 934, število testiranih se je povečalo za 1064 na 25.921. V bolnišnicah je trenutno 112 bolnikov, toliko kot jih je bilo v sredo. Intenzivno zdravljenje je v četrtek potrebovalo 30 bolnikov, kar je eden več kot v sredo. Na žalost, pa je bolezen covid-19 včeraj terjala štiri življenja, kar pomeni, da skupno število smrtnih žrtev sedaj znaša 20. 

Vlada Republike Slovenije
Doslej je bolezen covid-19 v Sloveniji terjala štiri življenja.

Na infekcijski kliniki Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana je danes na navadnih oddelkih hospitaliziranih 34 bolnikov, na dodatni lokaciji na ortopedski kliniki pa sedem bolnikov. V intenzivni enoti je trenutno 13 bolnikov, so sporočili preko Twitterja.

Iz Splošne bolnišnice Celje so medtem sporočili, da je tam hospitaliziranih 15 pacientov, od tega so štirje v intenzivni negi, eden je na respiratorju. 

Osem novih okužb v ljutomerskem domu starejših

Število okuženih z novim koronavirusom v Domu starejših občanov (DSO) Ljutomer se je povečalo za osem, skupno jih je tako 41. V četrtek pozno popoldne so iz doma v hiše turističnega kompleksa Bioterme Mala Nedelja preselili 15 stanovalcev, ki niso okuženi z novi koronavirusom in lahko skrbijo zase, ostajajo pa v karanteni.

Hospitalizirani štirje stanovalci Centra starejših Horjul

Trenutno so hospitalizirani štirje stanovalci Centra starejših Horjul, okuženi z novim koronavirusom, so za STA povedali v tem centru. Iz tega doma starejših so sicer v četrtek poročali o 19 potrjenih okužbah pri stanovalcih, prav tako so okuženi štirje zaposleni, ki so doma v karanteni.