Druga pošiljka

FOTO: V Slovenijo prispelo še 20 respiratorjev. Počivalšek: Kljub dežju posijalo sonce

A.S.
30. 3. 2020, 19.17
Posodobljeno: 30. 3. 2020, 21.04
Deli članek:

Potem ko so v soboto v celjski bolnišnici prevzeli 20 dodatnih respiratorjev, je v Slovenijo prispelo še 20 teh naprav za predihavanje pljuč.

Twitter
V Slovenijo je prispelo 20 ventilatorjev.

Splošna bolnišnica Celje je v soboto prejela 20 dodatnih ventilatorjev za umetno predihavanje pljuč, s katerimi se bolnišnica pripravlja na morebitne hujše primere okužb z novim koronavirusom.

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek je ob obisku bolnišnice poudaril, da gre le za prvo pošiljko od skupaj naročenih 220 ventilatorjev. "Ker gre pri ventilatorjih za nabavo kompleksnejše narave, smo pred naročilom njihovo ustreznost za potrebe oskrbe bolnikov, okuženih z novim koronavirusom, preverili tudi pri specialistih intenzivne medicine," je včeraj pojasnil.

Danes pa je na družbeno omrežje Twitter objavil, da je v Slovenijo prispelo še 20 respiratorjev. Deset so jih že prevzeli v UKC Maribor, drugih deset pa je na poti v UKC Ljubljana. Ob tem je minister zapisal:  "Kljub dežju je v Sloveniji posijalo sonce". 

Prav tako so danes v Rojah prevzeli 60 tisoč mask tipa FFP2. "Predane bodo zdravstvenemu osebju, ki jih najbolj potrebuje," je na Twitterju izpostavil Počivalšek.