Poziv občanom

V Šmarju pri Jelšah najverjetneje že več kot 50 okuženih

G.G.
14. 3. 2020, 14.18
Posodobljeno: 14. 3. 2020, 14.32
Deli članek:

Med žarišči koronavirusa v Sloveniji so Šmarje pri Jelšah. Župan Matija Čakš je ob 13. uri sporočil, kakšno je stanje.

Facebook
Osnovna šola je do nadaljnjega zaprta (fotografija je arhivska).

"Število okuženih v občini še vedno narašča. Ob tem je posebej zaskrbljujoče, da mnogi razmer ne jemljejo resno," je dejal Čakš in dodal, da je trenutno okuženih več kot 50 ljudi, testiranih pa je bilo več kot 130, zato je po njegovi oceni poziv k ustavitvi javnega življenja upravičen. Občane je pozval k odgovornemu ravnanju in ponovil, naj ostanejo doma in se ne zadržujejo v večjih skupinah ljudi.

"Ne obiskujte lokalov, v trgovino se odpravite po preudarnem premisleku, če je res nujno. Če že res morate po opravkih, v službo ..., BODITE ZDRAVI. Nekaj lokalov, salonov, trgovin se je že odločilo za zaprtje. Tudi v večjih podjetjih na območju naše občine so se odločili, da zaradi preventivnih razlogov od ponedeljka ne bodo delali. Hvala vsem, ki nas podpirate pri naporih za omejitev širjenja virusa. Hvala vsem, ki upoštevate priporočila in navodila strokovnih služb. Ostanite doma! Pojdite ZDRAVI na sprehod, v gozd, nabirat regrat, berite, ustvarjajte," je zapisal Čakš na spletni strani Občine Šmarje pri Jelšah.

Spomnil pa je tudi na strpnost in kulturo izražanja na družabnih omrežjih. "Nihče se ni okužil zanalašč. Nihče tega virusa po občini ne širi zanalašč. Zavedajte se, da virusa v našo občino ni prinesla samo ena oseba, saj obolevajo različne skupine ljudi iz različnih povezav, zato lahko z zagotovostjo trdimo, da to ni prišlo samo od ene osebe. Zato vse pozivam k strpnosti, kulturi in upoštevanju vseh navodil Nacionalnega inštituta za zdravje."