Poslanske klopi

Cerar ne bo več poslanec, Möderndorfer obdržal majavi stolček

S.R./STA
13. 3. 2020, 11.24
Posodobljeno: 13. 3. 2020, 11.27
Deli članek:

Miro Cerar po tistem, ko mu bo danes s predvideno izvolitvijo nove vlade Janeza Janše prenehala funkcija ministra za zunanje zadeve, ne bo sedel v poslanske klopi. Predsednika DZ je namreč obvestil, da ne bo prevzel mandata poslanca.

STA
Cerar ne bo prevzel poslanskega mandata.

Cerar je svoj dopis predsedniku DZ Igorju Zorčiču objavil na Twitterju. Ob tem je na družbenih omrežjih zapisal, da želi poslancem uspešno in preudarno delo v korist državljanov.

Cerar je bil na zadnjih volitvah v DZ namreč izvoljen za poslanca, in sicer na listi SMC, ki jo je takrat še vodil. Pozneje je postal minister v vladi Marjana Šarca in podpredsednik vlade, v poslanske klopi pa je namesto njega sedel Jani Möderndorfer

Ko bo danes zvečer v DZ predvidoma potrjena ministrska ekipa nove vlade, ki jo je prvak SDS Janez Janša sestavil še s SMC, NSi in DeSUS, bo Cerarju funkcija v vladi prenehala, lahko pa bi se preselil med poslance. Ker se to ne bo zgodilo, mandat ostane Möderndorferju. 

Ta sicer Janševe vlade ne podpira, zato mediji že dalj časa čakajo odgovor na vprašanje, ali bo ostal v poslanski skupini SMC ali bi utegnil prestopiti kam drugam, največkrat se omenja LMŠ. Če se bo to zgodilo, bo imela koalicija tudi na papirju poslanca manj, torej 47.