Huda nesreča

VIDEO: 30-letnik na štajerski avtocesti s tovornjakom trčil v rob predora, utrpel je hude poškodbe

S.R.
13. 3. 2020, 10.55
Posodobljeno: 13. 3. 2020, 12.26
Deli članek:

Na štajerski avtocesti odstranjujejo posledice prometne nesreče, na slovensko-italijanski meji pa zaradi kontrole in zavračanja vozil prihaja do gneče.

Facebook
Nesreča pred predorom Ločica.

Zaradi prometne nesreče je pred predorom Ločica med Blagovico in Vranskim proti Mariboru zaprta štajerska avtocesta, poroča prometno-informacijski center. Do preklica bo obvoz po regionalni cesti Blagovica - Vransko. Pred Izvozom Blagovica proti Mariboru nastajajo zastoji. Za osebna vozila priporočajo izvoz Blagovica ter opozarjajo. Kot je razvidno s posnetka, je voznik tovornega vozila "zgrešil" tunel. Dogajanje potrjujejo tudi celjski policisti, ki pojasnjujejo, da je "30-letni voznik tovornega vozila zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča, pri uvozu v tunel trčil v rob tunela." Tovorno vozilo je ob predoru obstalo postavljeno navpično, 30-letnik pa je utrpel hude poškodbe.

Sicer pa danes veljajo ukrepi, povezani z epidemijo koronavirusa:

- Na meji z Madžarsko je prepovedan promet za vsa vozila, ki prihajajo iz Italije.
- Na mejnih prehodih s Hrvaško prihaja do zastojev. Hrvaška na meji zavrača vsa vozila, ki so prispela iz Italije.
- Zaprti so vsi manjši mejni prehodi z Italijo. Odprti ostajajo Rateče, Robič, Vrtojba, Fernetiči, Krvavi Potok ter Škofije.
- Na slovensko-italijanski meji velja omejitev tovornega prometa pri vstopu v Slovenijo, katerega končna destinacija ni Republika Slovenija. Omejitev ne velja v primeru prevoza poštnih pošiljk, zdravil, zaščitne opreme in medicinskih pripomočkov ter človekoljubne pomoči.

STA
Na italijanski meji so postavili cestne zapore.

Zavračanje potnikov

Kot poroča STA, so nanekdanjem mednarodnem mejnem prehodu Vrtojba danes zavrnili že pet potnikov, vsi so bili tuji državljani, zavračajo pa tudi tovorna vozila. Policija je sicer tam že v četrtek zvečer zavrnila tri potnike v osebnih avtomobilih, dva med njimi sta bila Romuna, eden pa Italijan. Vsi so imeli telesno temperaturo preko 38 stopinj Celzija. Zaradi zavračanja tovornih vozil je na meji že gneča, policija namreč zavrača vsa tovorna vozila v tranzitu, naprej smejo le tista vozila, ki imajo končno destinacijo v Sloveniji ali pa imajo slovenske registrske oznake in so namenjeni domov. Od jutra tudi voznikom tovornih vozil merijo temperatura, še poroča STA.