Kockanje s koronavirusom

Na Goriškem zaprli vse igralnice, zaposlene poslali na "čakanje"

S.R./STA
10. 3. 2020, 10.22
Posodobljeno: 10. 3. 2020, 11.42
Deli članek:

Družba Hit zaradi novega koronavirusa začasno zapira vse igralnice na Goriškem.

Bobo
Začasno bo zaprta tudi igralnica v hotelu Perla.

Novogoriška družba Hit se je odločila, da zaradi preventivnih razlogov, povezanih s širitvijo novega koronavirusa, ter glede na zaostrene razmere na primarnem italijanskem trgu, kjer za celotno državo velja karantena, do 20. marca zapre vse svoje igralnice na Goriškem. 

Od danes od 10. ure dalje bodo tako igralnice v hotelih Perla in Park v Novi Gorici, Drive-in v Vrtojbi in Aurora v Kobaridu zaprle vrata, tako pa bo veljalo predvidoma do prihodnjega petka, so sporočili iz družbe. 

"Situacija se dnevno spreminja, tako v Sloveniji kot Italiji. Temu moramo prilagoditi tudi naše delovanje. Nov, zagotovo najbolj poslovno obremenjujoč ukrep doslej, sprejemamo z namenom zaščite naših zaposlenih in skupnosti," je v sporočilu za javnost navedel predsednik Hitove uprave Tomaž Repinc

Zaposleni v igralnicah, ki v prihodnjih dneh ne bodo poslovale, bodo v tem času prejeli odločbe o čakanju na delo, so še dodali v podjetju.

Odpoved predavanj, ko bodo razglašene izredne razmere 

Na Univerzi v Mariboru so medtem zaradi novega koronavirusa prepovedali zbiranje več kot sto ljudi v zaprtih prostorih in vsa zbiranja, ki niso vezana na tekočo izvedbo pedagoškega procesa, torej seminarji, kongresi, športni dogodki in ostala javna zbiranja.Za splošno odpoved predavanj pa se niso odločili. "Za takšen ukrep se ne bomo odločili, dokler ni na nacionalni ravni razglašenih izrednih razmer," so sporočili. 

V današnjem sporočilu za javnost so zapisali, da tako zaposlene kot študente na Univerzi v Mariboru tekoče seznanjajo z vsemi ukrepi, ki jih v luči širjenja novega koronavirusa nalaga ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Tako so takoj izdali načrt za zagotavljanje kontinuiranega dela v času pojavljanja koronavirusa, ki je usklajen s smernicami Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) in ga tekoče dopolnjujejo. 

Prav tako so zaposlenim odsvetovali vsa službena in zasebna potovanja v tujino, še posebej na ogrožena območja. Dekanom in direktorjem članic univerze so naložili, da odpovedo vse že izdane potne naloge za službene poti izven Slovenije, ki niso nujno potrebne, še posebej ko gre za potovanja na ogrožena območja. 

"Na Univerzi v Mariboru pripravljamo tudi navodila in vse potrebno za izvedbo pedagoškega procesa na daljavo, v kolikor bi bil in če bo takšen ukrep potreben in ga bo določilo pristojno ministrstvo. V kolikor bi prišlo do odpovedi pedagoškega procesa ali do neizvedbe dela pedagoških aktivnosti, bo te potrebno v celoti nadomestiti. Za takšen ukrep se na Univerzi v Mariboru ne bomo odločili, dokler ni na nacionalni ravni razglašenih izrednih razmer," so izpostavili. 

Zaposlene in študente pozivajo, da zelo skrbno izvajajo vsakodnevne preventivne ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe z novim koronavirusom, kot je umivanje in razkuževanje rok ter izogibanje zaprtim prostorom. Prav tako so zaposleni prejeli navodila, kaj storiti, če so bili na območju, kjer je prisoten koronavirus, ali če kažejo znake akutne okužbe dihal.