Zapleti po okužbi

FOTO: 4-letna malčica Jade po gripi oslepela, zdaj je po čudežu spregledala

R.T.
10. 3. 2020, 09.42
Posodobljeno: 10. 3. 2020, 09.44
Deli članek:

Deklica, ki je lani zbolela za gripo, je že ležala na smrtni postelji, na koncu oslepela, a bolezen preživela. Družina je zdaj razkrila veselo novico.

Facebook/Jade’s Journey
Jade na začetku januarja, ko se je zbudila, a so izvedeli, da je oslepela.

Štiriletna Jade DeLucia iz mesta Waterloo v ameriški zvezni državi Iowa je konec lanskega leta zbolela za gripo. Njeno zdravstveno stanje se nikakor ni želelo izboljšati, dokler ni končno doživela napada in padla v nezavest. Pristala je v lokalni bolnišnici, kjer so ji na božični dan postavili diagnozo akutne nekrotizirajoče encefalopatije, redke bolezni, ki je lahko posledica zapletov ob virusnih okužbah, kot je gripa. Povzroča otekanje in poškodbe možganov. 

»Dejali so, da ima znatne poškodbe možganov. Da se najina deklica morda sploh ne bo zbudila, če pa se bo, morda nikoli ne bo več ista,« je takrat za CNN dejala mama Amanda Phillips. Na novoletni dan je odprla oči, a ničesar ni videla. Bila je slepa. Prejšnji ponedeljek, cela dva meseca pozneje, je njena sorodnica Courtney Frey prek facebooka sporočila veselo novico, in sicer da je mala Jade znova spregledala. »Jadin vid se je v celoti povrnil! Z njo se nadaljujejo čudeži," je zapisala ter dodala, da še vedno kaže znake poškodb možganov, a da še naprej upajo in verjamejo, da bo popolnoma okrevala. Včeraj je za CNN spregovorila tudi mama, ki je pojasnila, da je Jade »super. Vzhičeni smo, ne glede na vse.« »Včasih ti preostaneta samo še jok ali smeh, trenutno imamo več razlogov za smeh,« pa je danes zapisala na facebooku.