Nikar takoj v ambulanto

Pojasnjeno, kam na Obali za odvzem brisa za testiranje na novi koronavirus

G.G./STA
3. 3. 2020, 18.58
Posodobljeno: 3. 3. 2020, 19.05
Deli članek:

Zaradi racionalizacije kadra in opreme je določenih 16 točk, kamor bodo zdravniki usmerjali bolnike in kjer bodo jemali brise za testiranje v primeru suma na koronavirus poimenovan Covid-19.

Bobo
Zabojniki za testiranje koronavirusa pred urgenco brežiške bolnišnice.
Do 18. ure v Sloveniji še ni potrjene okužbe s koronavirusom, je zapisano na spletnih straneh vlade. Opravljenih je bilo 290 testov.

Nekaj zmede je bilo na Obali. Zdravstveni dom Izola je po objavi lokacij teh točk, med katerimi so na ministrstvu navedli tudi izolski zdravstveni dom, opozoril, da je glede na epidemiološko sliko vsak zdravstveni dom vstopna točka za svoje bolnike.

Na ministrstvu so se danes z obalnimi zdravstvenimi domovi dogovorili, da bo točka za odvzem brisa na lokaciji Zdravstvenega doma Koper. Skupna točka za odvzem brisa za obalne občine in sežansko bo tako v Kopru, so pojasnili na ministrstvu za zdravje. Ponoči in čez vikend bodo brise jemali v izolski bolnišnici, kjer tudi sicer deluje nujna medicinska pomoč.

Brise še jemljejo v zdravstvenih domovih Murska Sobota, Maribor, Slovenj Gradec, Ljubljana, Postojna, Kočevje, Celje, Velenje, Trbovlje, Brežice, Novo Mesto, Jesenice, Kranj, Nova Gorica in Tolmin, so sporočili z ministrstva.

Nikar takoj v ambulanto, najprej pokličite

Pristojni ob tem vse, ki sumijo, da so okuženi, ponovno pozivajo, naj pred obiskom ambulante najprej pokličejo izbranega zdravnika. Če ta ne dela, naj pokliče najbližjo dežurno ambulanto. Ali je sum upravičen in je treba opraviti testiranje, pa bo presodil zdravnik, ki bo bolnika tudi napotil na ustrezno vstopno točko in jih obvestil o bolnikovem prihodu.