Prisluškovanje

Bobnarjeva bo zaradi “zavajajočih in zlonamernih navedb” ovadila Mahniča

B.K./STA
20. 2. 2020, 20.55
Posodobljeno: 20. 2. 2020, 21.02
Deli članek:

Generalna direktorica policije Tatjana Bobnar bo zaradi “zavajajočih in zlonamernih navedb” podala prijavo zoper poslanca Slovenske demokratske stranke Žana Mahniča “zaradi napada na njeno čast in dobro ime ter integriteto,” so sporočili s policije.

sta
Generalna direktorica policije Tatjana Bobnar.

“V zvezi z današnjimi navedbami Žana Mahniča, da generalna direktorica policije laže in da je priznala, da obstaja utemeljen sum, da se vohuni za politiki, ugotavljamo, da je očitno nekaterim politikom v navadi, da poskušajo ustvarjati javno mnenje na način, da večkrat zavestno ponavljajo neresnice,” so zapisali na policiji, kjer pojasnjujejo, da vedno preverijo razlog za sum kaznivih dejanj, za katera se storilci preganjajo po uradni dolžnosti. Zatrjujejo, da so tako postopali tudi v konkretnem primeru, kjer preiskujejo sume vohunjenja.

“Uvedba predkazenskega postopka je še daleč od utemeljenega suma in ni možna zaradi nečesa, »kar je že dolgo znano«, kot navaja poslanec,” trdijo na policiji. Ob tem poudarjajo, da eden od oškodovancev iz konkretnega primera “ni želel podati predloga za pregon,” kar pa je “procesna predpostavka za uvedbo kazenskega postopka”. Na to dejanje se je nanašala tudi včerajšnja in današnja izjava policije o predkazenskem postopku.

Bobo
Žan Mahnič

Ob tem je generalna direktorica Bobnarjeva ponovila, da verjame v “integriteto pomočnika direktorja Uprave kriminalistične policije Matjaža Jerkiča, kot tudi v integriteto in profesionalno delo policistk in policistov.”

Bobnarjeva bo zato, zaradi zavajajočih in zlonamernih navedb, z namenom zaščite integritete podala prijavo oziroma predlog za pregon, so sporočili s policije.