JAGODNI IZBOR

Ukradene srečke unovčil v sosednji vasi

S.S.
17. 2. 2020, 21.30
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Bobo
V Mežici je domačin iz trafike ukradel za 100 evrov loterijskih srečk.

10 Na Kocbekovi ulici v Celju je neznanec brez uspeha poskušal vlomiti v parkomat in s poškodovanjem lastniku povzročil za približno 500 evrov škode.

9 Blejski policisti so v Soteski pomagali in poskrbeli za kužka, ki je taval brez lastnika. Pripeljali so ga na policijsko postajo, našli lastnike in jim vrnili izgubljeno žival.

8 V Breški vasi pri Šentjerneju je nekdo iz odklenjene stanovanjske hiše ukradel denar in puško. Škode je za 2000 evrov.

7 V Predosljah pri Kranju so si štirje moški ogledovali stanovanjske hiše in zvonili pri vratih. Policisti jih niso izsledili, opozarjajo pa, da gre za okoliščino, ki lahko pomeni pripravo na kaznivo dejanje drzne tatvine.

6 Celjski policisti so na Kajuhovi ulici obravnavali vlom v klet stanovanjskega bloka. Lastnik pogreša otroški voziček in otroški sedež.

5 V Sv. Petru sta se zaradi parkirnega prostora sprla soseda. Verbalni obračun pa je prerasel v fizičnega, saj je 63-letnik s pestjo v obraz udaril 22-letnika. Policisti so zoper nasilneža uvedli hitri postopek z odločbo.

4 Novomeški policisti so prejeli obvestilo, da je voznik kombija na prehodu čez železniško progo v Kandiji trčil v spuščeno zapornico in odpeljal s kraja. Na podlagi opisa avta so policisti 65-letnega povzročitelja hitro izsledili in ugotovili, da je za volan sedel pijan (0,50 mg/l). Odrejen mu je bil tudi strokovni pregled, zaradi kršitev pa bo obravnavan tudi v prekrškovnem postopku.

3 V križišču Pregljeve ulice in Ulice Frana Kovačiča v Mariboru je 35-letni Celjan zaradi vožnje po napačni strani trčil v 35-letnega voznika, takoj po trčenju pa sta povzročitelj in njegov sopotnik peš pobegnila s kraja nesreče, a so ju policisti hitro ujeli. Dogajanje so namreč povsem po naključju opazili kriminalisti ter stekli za povzročiteljem nesreče in njegovim kameradom. Ob prijetju so ugotovili, da je za 25-letnikom razpisana tiralica zaradi privedbe v zapor, kjer je po zaključenem postopku tudi končal. Ker je bilo njegovo vozilo neregistrirano in označeno z ukradenima registrskima tablicama, voznik pa nima vozniškega dovoljenja, so mu avto zasegli, zaradi ukradenih tablic pa ga bodo tudi kazensko ovadili.

2 V gostinskem lokalu v Kopru je moški poskušal unovčiti ponarejen bankovec za 50 evrov. Pri pregledu inkasa je lastnik lokala ugotovil, da je isti moški pred tem že unovčil dva enaka ponaredka. Policija obljublja ustrezen ukrep.

1 V Mežici je domačin iz trafike ukradel za 100 evrov loterijskih srečk. Naslednji dan so bili policisti obveščeni, da jih je unovčil v »sosednji vasi«, na bencinski črpalki na Prevaljah.