Vik in krik

Incident na Kaninu: mati in 13-letni sin 7-letnico vlekla za bundo, da ni zgrmela na tla

S.R.
17. 2. 2020, 19.13
Posodobljeno: 17. 2. 2020, 21.52
Deli članek:

Novogoriški policisti so danes podrobneje pojasnili četrtkovo dogajanje na Kaninu, kjer se je mlajša smučarka komajda obdržala na štirisedežnici Prevala.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Kot smo že poročali, so bovški policisti v soboto opravili pogovor družino iz Hrvaške, 47-letno mamo in njunima dvema otrokoma, 13-letnim sinom in 7-letno hčerko. Incident se je končal srečno, deklico so uspešno rešili pred padcem s sedežnice, a policija dogodek vseeno preiskuje v smeri suma kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Novogoriški policisti so danes postregli z dodatnimi pojasnili glede incidenta. Zgodilo se je ob približno 13. uri, ko je družina sedla na štirisedežnico, da bi se zapeljala na vrh proge Prevala. Mati se je postavila skrajno levo, desno poleg nje je stal njen sin, ob njem pa njena hči. Skrajno desno ni bilo nikogar. 

Ko so vstopili na sedežnico, v bližini ni bilo nobenega delavca, ki bi jim sedežnico podal.Ta se je namreč nahajal v hiški zraven. Ker je 7-letna deklica še majhna, ji sedežnica ni pripeljala pravilno pod noge, temveč jo je zadela nekoliko višje, pojasnjuje tiskovni predstavnik PU Nova Gorica Dean Božnik. Sedežnica je nato seveda nadaljevala svojo pot, 7-letnico pa je pri tem obrnilo v nasprotno smer vožnje, tako da je bilo sedišče v višini njenega prsnega koša, noge pa so ji visele navzdol. Da ne bi padla, se je z rokama držala za hrbtišče sedežnice, člani družine pa niso imeli časa, da bi zapiralo spustili navzdol. 47-letna mati je začela kričati, ko je dogajanje opazil moški na sedežnici pred njimi, pa je začel vpiti tudi on. Na srečo se je sedežnica po nekaj metrih ustavila, in sicer manj kot deset metrov nad varovalnimi mrežami, ki se nahajajo ob koncu proge. Mati je pri tem svojo hči preko ramen svojega sina z desno roko držala za bundo, za bundo pa jo je držal tudi 13-letnik, ki je svojo sestro pomagal dvigniti nazaj na sedežnico. Po slabi minuti jima je uspelo, vse skupaj pa se je končalo srečno.