Padel je rekord

Na Kredarici že več kot 40 let ni bilo tako toplo

J.P.
17. 2. 2020, 11.00
Posodobljeno: 17. 2. 2020, 11.04
Deli članek:

Prejšnji rekord je stal od leta 1976.

Arso
Stanje na Kredarici nekaj pred 10. uro

V ponedeljek se bo vremenska obremenitev krepila, veliko ljudi bo imelo značilne vremensko pogojene težave, ki se bodo kazale kot slabo počutje, nemir, utrujenost in razdražljivost. Moteno bo spanje v noči na torek. Tudi v torek bo vremenska obremenitev še vedno velika.

V minuli noči se je živo srebro na Kredarici povzpelo do 9,7 stopinje Celzija, kar je nov februarski rekord, ugotavljajo vremenoslovci Agencije RS za okolje. To je tudi ena najvišjih vrednosti od začetka leta do konca aprila. Prejšnji rekord so zabeležili 29. februarja 1976, ko se je živo srebro povzpelo do 9,4 stopinje Celzija.

"Najzgodnejši datum v letu s temperaturo vsaj 10 stopinj Celzija je na Kredarici 27. april (leta 2012)," so še zapisali vremenoslovci.

Oblačno z občasnimi padavinami

Danes bo sicer na vzhodu delno jasno, drugod pa pretežno oblačno. Predvsem na severnem Primorskem in Notranjskem bo občasno rahlo deževalo ali rosilo. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 13, na vzhodu države do okoli 16 stopinj Celzija.

Jutri bo pretežno oblačno. Na severovzhodu bo povečini suho, drugod bo občasno rahlo deževalo. Na Primorskem bo prehodno zapihala šibka burja, ponekod v notranjosti Slovenije pa severovzhodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 9, najvišje dnevne od 7 do 13 stopinj Celzija. V sredo bo spremenljivo oblačno, popoldne in zvečer bodo krajevne plohe. V četrtek bo pretežno jasno.