"Vozite previdno"

FOTO: Zaradi zdrsa tovornega vozila zaprli primorko, sneženje povzroča preglavice tudi drugod

G.G.
13. 12. 2019, 14.28
Posodobljeno: 13. 12. 2019, 21.56
Deli članek:

Sneženje, burja in ledeni dež voznikom otežujejo vožnjo.

Facebook - Gregor Jakelj - V živo s slovenskih cest
Zdrs tovornjaka v krožišču pri Hrušici.

Zaradi zdrsa tovornega vozila je zaprta primorska avtocesta. Med počivališčema Studenec in Lom so nastali več kot 20-kilometrski zastoji. 

Facebook
Zdrs tovornjaka v krožišču pri Hrušici.

Na Gorenjskem ledeni dež

Na Jesenicah in na Lancovem je padal ledeni dež, so sporočili kranjski policisti in opozorili na spolzkost cest. Na Lancovem je bila zaradi zdrsa tovornega vozila in poledenelega vozišča zaprta regionalna cesta Kamna Gorica- Radovljica. 

Promet.si
Cestninska postaja Hrušica (avtocesta Karavanke-Ljubljana)

Sneženje ovira promet na primorki med Postojno in Brezovico

Po podatkih prometno-informacijskega centra sneženje ovira promet na primorski avtocesti med Senožečami in Brezovico. Glavna cesta Ljubljana-Kočevje je zaprta zaradi prometne nesreče.

Zaradi plazu velja polovična zapora ceste Spodnja Idrija-Godovič-Zala, promet poteka izmenično.

Na Primorskem težave povzroča burja, ob sneženju možnost tudi snežnih zametov

Zaradi burje je prepovedna promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton na vipavski hitri cesti. Prepoved velja med razcepom Nanos in priključkom Ajdovščina, piše na spletni strani prometnoinformacijskega centra. Za navedena vozila pa je zaradi burje prepovedan promet tudi na regionalnih cestah Vipava-Ajdovščina, Ajdovščina-Selo in Selo-Ajševica-Vogrsko.

Ponekod možnost poledice

Ponekod po državi se sneg oprijema vozišča. Tako na prometnoinformacijskem centru pričakujejo, da bo promet počasnejši kot običajno. Zaradi snega in nizkih temperatur je ponekod možnost poledice. Na delu bodo plužne in posipne skupine, zato bo potovalni čas daljši kot običajno. Voznike pozivajo, naj vožnjo prilagodijo razmeram na cesti in se na pot ne odpravijo brez ustrezne zimske opreme.

Po podatkih prometnoinformacijskega centra je upočasnjen promet na primorski avtocesti. Za pot od Kopra do Ljubljane vozniki trenutno potrebujejo dve uri in 10 minut. Pot iz Ljubljane proti Kopru pa traja eno uro in 49 minut.

Cesta čez Vršič in Korensko sedlo zaprta, tu so obvezne verige

Cesta čez prelaz Vršič in prelaz Korensko sedlo sta zaprta. Na drugih prelazih priporočajo uporabo verig. Verige so obvezne na cesti Predel-Bovec, na cesti Kalce-Godovič in na prelazih Ljubelj ter Jezerski Vrh.

Za vsa tovorna vozila je zaradi vremenskih razmer prepovedan promet na cestah Žaga-Kobarid, med Srpenico in Trnovim ob Soči, Novo mesto-Metlika in Štrekljevec-Jugorje. Za priklopnike in polpriklopnike je prepovedan promet na cesti Godovič-Črni Vrh-Col, Spodnja Idrija-Godovič ter na hrvaški strani mejnih prehodov Babno Polje in Petrina.

Zapade lahko tudi več kot 20 centimetrov južnega snega

Vremenoslovci so sicer napovedali, da bo po nižinah zapadlo 5 do 15 centimetrov snega, na Gorenjskem, Notranjskem in Kočevskem pa tudi več kot 20 centimetrov južnega snega.

Zvečer in ponoči bo oblačno s padavinami. Po nižinah Primorske bo deževalo, drugod snežilo. Padavine bodo do jutra povsod ponehale, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja, ki bo v drugi polovici noči hitro oslabela in ponehala. Zjutraj se bo zjasnilo, po nižinah v notranjosti bo nastala megla. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -1, na Primorskem od 0 do 5 stopinj Celzija.