Slovenija

Anketa: Kaj naj stori Šarec?

S.R.
10. 12. 2019, 11.59
Posodobljeno: 10. 12. 2019, 14.04
Deli članek:

Ministrici za kmetijstvo Aleksandri Pivec se maje stolček. Zaradi nejasnosti in neskladnosti pri projektu SRIPT, ki ga je pokazalo končno poročilo, je njena prihodnost v rokah premierja. Kako bi se moral odločiti po vaše?

Nataša Juhnov, STA
Aleksandra Pivec in Marjan Šarec

Premier Marjan Šarec je napovedal, da se bosta z ministrico za kmetijstvo Aleksandro Pivec o njeni nadaljnji usodi zaradi sodelovanja pri projektu SRIPT pogovorila, ko se Pivčeva vrne z bolniške. Razlog za majanje stolčka Pivčevi je končno poročilo o preverjanju izvajanja druge faze projekta Strateško razvojno inovacijsko partnerstvo Turizem (SRIPT), ki ga je gospodarsko ministrstvo izdalo konec novembra. Poročilo med drugim kaže, da Pivčeva del, pri katerih je bila navedena kot avtorica, ni v celoti opravila sama ali pa pri njih ni sodelovala. Pomanjkljiva naj bi bila tudi dokazila, da je bilo njeno delo dejansko izvedeno.

Ministrica je dejala, da želi svoje delo pri projektu SRIPT pojasniti premierju. A je trenutno bolniško odsotna, Šarec pa je ta teden v tujini, zato bo potrebno na pogovor oziroma odločitev še nekoliko počakati. Lahko pa svoje mnenje o tem kakšno potezo bi moral potegniti Šarec, v spodnji anketi poveste vi.

Rezultate bomo objavili v sobotni izdaji časnika Novice Svet24 PLUS.