Nočna mora vsake mame

Rodila dvojčici, domov pa le z enim otrokom. Kriva je medicinska sestra

R.T.
10. 12. 2019, 12.10
Deli članek:

Policisti so jo že prijeli.

Profimedia
Fotografija je simbolična

V Pakistanu je v sredo Jamilo Bibi njen svak Abdul Hamid hitro odpeljal v pakistansko bolnišnico v Balochistanu, ki je od domače vasi oddaljena 60 kilometrov. Ženska je tam rodila dvojčici, potem pa so se stvari zapletle. Iz porodne sobe so prišli z vestjo, da je Jamila rodila deklico ter da lahko bolnišnico zapusti, saj naj bi porod potekal brez zapletov.

Bibijeva je bila naslednjih nekaj dni v polzavestnem stanju, novorojenčica pa je zaradi slabega zdravstvenega stanja doma umrla. Ko je Jamila okrevala in prišla k zavesti je družinske člane vprašala, kje je druga deklica. »V petek je prišla k sebi. Takoj je vprašala, kje je drugi otrok. Bili smo osupli,« je Abdul Hamid povedal novinarjem britanskega časnika BBC. Hamid je o izginotju novorojenčice obvestil policiste, ki so hitro ukrepali. »Prijeli smo medicinsko sestro, ki je bila tisto noč v porodni sobi. Odpeljala nas je do otroka,« je povedal načelnik tamkajšnje policije Jahangir Shah. Otroka je medicinska sestra ukradla, da bi ga dala teti, ki je bila že 17 let poročena, s soprogom pa nista mogla imeti otrok. 

»Pri dejanju sta ji pomagali drugi dve osebi, zaposleni v bolnišnici,« je še dodal Shah. Policisti so prijeli vse štiri ženske, otroka pa so predali Jamili.

Ginekologi in nekateri uradniki za incident krivijo predvsem procedurne težave: novorojenci so brez zapestnic z imeni, zato je tudi ugrabitev več.