Stavka

Poštarji so začeli s stavko. Pri katerih storitvah bodo motnje?

B.K.
11. 11. 2019, 07.57
Posodobljeno: 11. 11. 2019, 08.59
Deli članek:

Opolnoči so s stavko začeli poštni delavci. Stavkali bodo do preklica.

Bobo
Poštarji stavkajo.

Prebivalci Slovenije bomo vsaj v tem tednu občutili posledice pri prevzemu, obdelavi in dostavi pošiljk, so po poročanju multimedijskega portala Rtvslo sporočili iz poštnega sindikata. Stavkala naj bi približno petina zaposlenih na Pošti Slovenije.

V soboto so propadla pogajanja med Sindikatom poštnih delavcem in vodstvom Pošte Slovenije. Zato so opolnoči nekateri delavci prekinili z delom. Pogajanja se bodo nadaljevala prihodnji teden, najtrši oreh pa bo zahteva po zvišanju plač.

Motnje pri prenosu težkih paketov in pri plačilnih storitvah

V času stavke bodo poštni delavci izvajali poštne storitve, ki so jih dolžni izvajati v skladu z zakonom o poštnih storitvah in zakonom o stavki, izvajali pa bodo tudi nekatere storitve, ki v teh zakonih niso predvidene. Pošta Slovenije bo zato izvajala prenos vseh pisemskih pošiljk, paketov mase do 10 kilogramov, mednarodne pošte in nujnih pošiljk, izjave vodje pogajalcev Pošte Slovenije Karmen Lebe povzema MMC Rtvslo.

Motena bo dostava reklamnega materiala in paketov težjih od 10 kilogramov. Motene bodo tudi prodaja blaga na poštnih servisih in plačilne storitve.

Pošta Slovenije bo uporabnike na svoji spletni strani redno obveščala o tem, pri katerih storitvah bodo motnje.