Usodno trčenje

Tragedija na gorenjski avtocesti: spregledal signalizacijo, silovito trčil v tovornjak in umrl

S.R.
11. 11. 2019, 07.02
Posodobljeno: 11. 11. 2019, 11.36
Deli članek:

Sinoči je po trčenju v tovorno vozilo izven naselja Hrušica umrl 41-letni voznik osebnega avtomobila.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Nesreča se zgodila na odseku avtoceste Lipce - Hrušica. Okoliščine kažejo, da je 41-letni voznik osebnega avtomobila malo pred 23. uro na voznem pasu v smeri Karavank trčil v zadnji del priklopnika tovornega vozila, ki je kot zadnje stalo v koloni, sporočajo iz PU Kranj. Po navedbah STA je 47-letni voznik tovornega vozila zaradi zgoščenega prometa ustavil na desnem voznem pasu, trčenje pa je bilo silovito. 41-letnik je umrl na kraju nesreče, voznik tovornega vozila pa po prvih podatkih ni poškodovan. Oba udeleženca sta slovenska državljana. Na kolono so bili vozniki opozorjeni s prometno signalizacijo za označevanje kolone. 

Voznik osebnega avtomobila je letošnja osma smrtna žrtev na gorenjskih cestah. Pred predorom Karavanke tudi danes prihaja do zastojev tovornih vozil. 

Včeraj se je tragedija pripetila tudi na prehodu čez železniško progo ob Goriški cesti v Ljubljani, kjer je vlak povozil 15-letnega kolesarja. Ta je preko nivojskega prehoda tire prečkal v času, ko so svetlobni in zvočni znaki naznanjali prihod vlaka. Zaradi hudih poškodb je na kraju nesreče umrl, policisti pa okoliščine še preiskujejo.