Zima že kaže zobe?

FOTO: Ponekod sneg pobelil ceste, policisti opozarjajo na zimsko opremo

A.S.
31. 10. 2019, 17.03
Posodobljeno: 31. 10. 2019, 17.06
Deli članek:

Zima že kaže zobe?

PU Kranj
Razmere na cestah so se od včeraj ponekod še poslabšale.

Policisti so sporočili, da so se razmere na cestah zaradi nizkih temperatur poslabšale. V višjeležečih krajih -Ljubelj, Podkoren, Rateče, Jezersko- pa je že rahlo snežilo. Sneg je pobelil nekatere ceste, policisti pa izpostavljajo, da je uporaba zimskih gum nujna že pred 15. novembrom.

Nad srednjo in vzhodno Evropo je območje visokega zračnega tlaka. Od vzhoda priteka nad naše kraje v spodnjih plasteh ozračja hladen in vlažen zrak.

Kako kaže?

Ponoči in zjutraj bo na Primorskem pretežno jasno, pihala bo šibka burja. Drugod bo oblačno ali megleno, sporoča Agencija RS za okolje. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 4, ob morju okoli 7 stopinj Celzija.

Jutri bo na Primorskem in gorah pretežno jasno. Drugod bo dopoldne še oblačno, popoldne se bodo oblaki trgali. Burja na Primorskem bo do večera povsod ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 9, na Primorskem do okoli 15 stopinj Celzija.

V soboto bo na severovzhodu še delno jasno. Drugod bo pretežno oblačno, v zahodni ter delu osrednje in južne Slovenije bo pričelo deževati. V nedeljo in ponedeljek bo oblačno s padavinami, ki bodo v ponedeljek popoldne prehodno ponehale. Več dežja bo v zahodni polovici Slovenije.