Lucija Mlinarič

Poslovila se je znana Slovenka, vrhunska športnica in najuspešnejša kotalkarica

R.T.
4. 10. 2019, 09.34
Posodobljeno: 4. 10. 2019, 12.02
Deli članek:

Pred časom je povedala, da se bo borila do zadnjega diha. In da je hvaležna. "Za vsako jutro, ko se zbudim in se veselim dneva, ki ga bom lahko preživela. Zvečer pa sem hvaležna za dan, ki se mi je zgodil, in se veselim čim bolj mirne noči."

Media24
Lucija Mlinarič

Po tistem, ko je prvič premagala raka, so ji pred slabima dvema letoma na rutinskem pregledu na Onkološkem inštitutu spet odkrili metastaze po celem telesu. Kotalkarica Lucija Mlinarič je tako morala znova v boj z zahrbtno boleznijo. Kot je Primorka takrat povedala za revijo Zvezde, je bila odločena boriti se do zadnjega diha.

STA
Lucija Mlinarič je svojo tekmovalno športno pot zaključila leta 2015

Lucija Mlinarič, ki je bila članica Kotalkarskega kluba Renče, je v svoji uspešni športni karieri osvojila 27 kolajn na velikih tekmovanjih.

»Svojo bolezen sem sprejela in z njo živim. Če rak po meni pleše salso in fokstrot, bom jaz pa rock 'n' roll! Bolezen sem vzela za svojo, naredim čisto vse, kar mi svetujejo zdravniki. Zelo mi pomaga tudi psihični trening, ko vizualiziram svoje boljše počutje, zdravljenje kosti in manjšanje tvorb. Tako lahko živim lepše in boljše. Zelo pa sem tudi hvaležna. Za vsako jutro, ko se zbudim in se veselim dneva, ki ga bom lahko preživela. Zvečer pa sem hvaležna za dan, ki se mi je zgodil, in se veselim čim bolj mirne noči. Hvaležna sem tudi za moč, da lahko doma kaj postorim. V vsem tem času sem zelo spremenila filozofijo življenja. Prej sem se na veliko razdajala drugim, zdaj pa vidim, da moram biti na prvem mestu jaz in moji bližnji, da počnem stvari, ki me veselijo. Tudi če nisem toliko več v kotalkarskem svetu, ki mi je prej pomenil vse življenje, je še veliko stvari, ki jih lahko počnem in se jih veselim,« je takrat povedala za Zvezde.

Izjemna oseba, junakinja

Da se je v 32. letu starosti za vedno poslovila, je na družabni omrežjih danes delil poslanec iz vrst SD Matjaž Nemec. Takole je zapisal: "Vrhunska športnica, najuspešnejše in najtrofejnejša slovenska kotalkarica, prejemnica Bloudkove plakete za izjemne dosežke, tudi svetovna podprvakinja. Predvsem pa izjemna oseba, junakinja, ki je s svojo prehojeno življensko potjo globoko zaznamovala naš pogled na življenje."