Nov uspeh slovenskega športa

FOTO: Srbski blok za naše previsoka ovira, Slovenci so se domov vrnili s srebrno kolajno in dvignjeno glavo

S.R.
29. 9. 2019, 19.34
Posodobljeno: 30. 9. 2019, 07.19
Deli članek:

Zgodovina se ni ponovila. Spomin na Eurobasket leta 2017, ko so slovenski košarkarji v finalu premagali Srbe, je še kako živ, a slovenskim odbojkarjem tokrat ni uspelo izplavati iz balkanskega lonca in osvojiti zlate kolajne. Vseeno si zaslužijo vse čestitke.

Martin Metelko
Srebrna kolajna na evropskem prvenstvu.

Slovenska odbojkarska reprezentanca v velikem finalu evropskega prvenstva, ki so ga odigrali proti močni in na tem prvenstvu še neporaženi srbski reprezentanci, poskušala doseči največji uspeh v zgodovini. Srebrno kolajno že imajo iz leta 2015, tokrat pa so bili odločeni, da ulovijo prvo zlato medaljo na velikih tekmovanjih. To jim ob močni srbski reprezentanci, ki je po slabšem prvem nizu do konca odigrala brezhibno in gladko zmagala z rezultatom 3 - 1.

STA
Finale evropskega prvenstva v odbojki.

Slovenski odbojkarji so tudi tokrat lahko računali na glasno podporo s tribun, čeprav se je zanje prvenstvo iz Stožic preselilo v pariško dvorano Bercy. Skupaj z njimi so pričarali nepozabno vzdušje, v domovino pa se vračajo z nehvaležno, a še vseeno laskavo srebrno kolajno. Srbi so bili zanje danes premočni, pokazali so več zbranosti, odlično pa so odigrali tudi v obrambi. Želja je bila mogoče prevelika, a ima tudi Slovenija na letošnjem tekmovanju v rokah že velik dosežek, pravzaprav kar dva. Slovenci so namreč enega za drugim izločili evropske in svetovne prvake Ruse in Poljake. 

STA
Finale evropskega prvenstva v odbojki.

Vrnili so se že ponoči!

Naši asi so se v domovino vrnili v nočnih urah, okoli 1.30 ure, čarterski polet pa je izvedla Adria Airways. V Ljubljano so jih pripeljali z letalom CRJ900, stroške poleta pa je pokrila potovalna agencija Palma, pri čemer so zaposleni pri Adrii to izvedli brezplačno. Odbojkarje je na Brniku pričakalo okoli 150 navijačev.