Padel in utihnil

Na idrijskem že od včeraj iščejo poškodovanega italijanskega gobarja

B.K.
12. 9. 2019, 09.13
Posodobljeno: 12. 9. 2019, 09.15
Deli članek:

Policiste so v sredo popoldan obvestili o pogrešanem 74-letniku iz Italije, ki je padel med nabiranjem gob.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Pogrešani italijanski državljan je včeraj okoli poldneva prišel na območje Vojskega skupaj z dvema prijateljema, starima 70 in 72 let. Avtomobil so pustili v neposrednji bližini ene od tamkajšnjih stanovanjskih hiš in se odpravili v bližnji gozd, kjer so se razkropili in začeli iskati gobe.

Prijatelja sta se ob drugi popoldnaski uri vrnila do parkiranega osebnega vozila, pogrešani pa se ni vrnil. Poklicala sta ga po mobilnem telefonu in 74-letnik jima je povedal, da je nekje v gozdu padel
in se poškodoval, ter da ga bolijo rebra, prav tako pa naj ne bi mogel hoditi. Izgubil je tudi orientacijo in ni vedel kje se točno nahaja.

Ob 17.15 sta ga poklicala še enkrat in ugotovila, da se je poškodoval med spustom navzdol po grapi. To je bil tudi zadnji stik, ki sta ga Italijana uspela navezati s svojim rojakom.

Včeraj ob 18.00 so Idrijski policisti organizirali širšo iskalno akcijo na območju Vojskega in širše okolice. Iskanje je potekalo na zahtevnem terenu, Idrijskim policistom pa so na pomoč priskočili še kolegi iz Gorske policijske enote Nova Gorica, večje število gasilcev s tamkajšnjega območja (PGD Vojsko, PGD Spodnja Idrija in PGD Idrija), pripadnik GRS Tolmin, reševalci ZRPS z reševalnimi psi in več domačinov. Pri iskanju pogrešanega sodelujejo tudi policisti Generalne policijske uprave, ki so območje pregledovali z dronom.

Policisti in reševalci kljub vsem izvedenim aktivnostim pogrešanega italijanskega državljana niso našli in so iskanje včeraj ob polnoči prekinili.

Danes se iskalna akcija pod vodstvom Policijske postaje Idrija ponovno nadaljuje. Tudi danes v iskanju sodeluje več deležnikov. Poleg idrijskih policistov, policistov Gorske policijske enote in policistov iz Enote vodnikov službenih psov Miren-SUP, pogrešanega italijanskega državljana išče tudi večje število gasilcev (PGD Vojsko, PGD Spodnja Idrija in PGD Idrija), pripadniki GRS Tolmin in reševalci ZRPS z reševalnimi psi.

Policisti vse, ki bi karkoli vedeli o pogrešanem 74-letnem Italijanu naprošajo, da o tem nemudoma obvestijo policiste Policijske postaje Idrija (na naslovu Gregorčičeva ulica 5, 5280 Idrija, ali na telefonski številki (05) 372 48 00), ali pokličejo interventno številko policije 113 oziroma anonimni telefon policije 080 1200.