Policisti prosijo za pomoč

V gozdu na območju Vojskega se je poškodoval in izgubil Italijan. Ste ga videli?

A.S./STA
11. 9. 2019, 21.36
Posodobljeno: 11. 9. 2019, 21.59
Deli članek:

Policisti in reševalci na gozdnem in zahtevnem terenu v širši okolici naselja Vojsko v Idriji iščejo starejšega italijanskega državljana, ki je predvidoma izgubljen v gozdu na območju Vojskega. Policija vse, ki bi karkoli vedeli o pogrešanem, prosi za pomoč.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

O pogrešanem so bili novogoriški policisti preko klicnega centra obveščeni danes popoldne, pogrešani moški pa naj bi bil zadnjič opažen ob 14. uri, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Po prvih zbranih podatkih se je iskani moški skupaj z dvema prijateljema odpravil v gozd blizu Vojskega, nato pa so se v omenjenem gozdnem terenu razkropili. Kasneje je 74-letni Italijan po telefonu poklical prijatelja in mu dejal, da je nekje v gozdu padel in se poškodoval ter posledično ni mogel hoditi. Prav tako je izgubil orientacijo oz. ni vedel, kje točno se nahaja.

Idrijski policisti so danes ob 18. uri začeli iskalno akcijo. Pridružili so se jim tudi tamkajšnji gasilci in pripadniki gorske reševalne službe. Pri iskanju pogrešanega sodelujejo tudi policisti generalne policijske uprave, ki so območje pregledovali z dronom, a pogrešanega še niso našli.

Policisti zato vse, ki bi karkoli vedeli o pogrešanem 74-letnem italijanskem državljanu, prosijo, da jih o tem obvestijo. To lahko storijo osebno na katerikoli policijski postaji, preko telefona (05) 372 48 00, interventne številke 113, anonimnega telefona policije 080 1200 ali preko elektronske pošte pp_idrija.pung@policija.si.