Konec poletja

FOTO: "Stisnilo" na -1 stopinjo Celzija, Slovenija dočakala prvi sneg!

R.T.
9. 9. 2019, 09.57
Posodobljeno: 9. 9. 2019, 10.33
Deli članek:

Na tla so padle prve snežinke, poroča Agencija RS za okolje (Arso). Pobelilo je seveda Kredarico. Pretrpeti bo sicer treba le še današnji dan, nato bo na nebu znova zavladalo sonce.

Hribi.net
Kredarica (2515 metrov) ob 8.20 uri.

Malo pred 6. uro zjutraj so na Kredarici zabeležili -1 stopinjo Celzija, pokrajino pa je pobelil sneg, je prek twitterja sporočila agencija Arso. Zabeležili so tri centimetre novozapadlega snega. Drugje po Sloveniji medtem vlada spremenljivo, muhasto vreme. Pretežno oblačno vreme s padavinami nas bo spremljalo večino dneva. Krajevne plohe in posamezne nevihte bodo popoldne od zahoda ponehale, hkrati pa se bo jasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 22 stopinj Celzija.

Jutri bo sončno, a bo zjutraj in deloma dopoldne po nižinah v notranjosti Slovenije megla. Zvečer bo na Primorskem zapihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 9, ob morju okoli 14, najvišje dnevne od 19 do 23, na Primorskem do 25 stopinj Celzija, še sporoča Arso. 

Arso
Vreme jutri popoldne.

V sredo bo v notranjosti nastala nizka oblačnost, ki se bo popoldne trgala. Bolj jasno bo na zahodu. Na Primorskem bo pihala šibka burja. V četrtek bo precej sončno in topleje.

Hribi.net
Pogled proti Malemu Triglavu (2725 metrov).