Hude posledice

FOTO in VIDEO: Žalostni prizori: veter podiral drevesa, v Hrpeljah in Postojni voda poplavila prostore osnovnih šol, v Litiji posneli "straniščni gejzir"

A.S.
3. 9. 2019, 08.34
Posodobljeno: 3. 9. 2019, 09.39
Deli članek:

Neurja, ki so se včeraj razbesnela nad Slovenijo, so za seboj pustila tudi dramatične posledice.

Facebook
Gasilci PGD Vir pa so objavili fotografije posledic neurij z Aljaževe ulice.

Zaradi neurja je voda ponovno poplavila kurilnico in jašek dvigala v osnovni šoli v Hrpeljah. Osem gasilcev PGD Materija je zavarovalo kraj. Iz kurilnice jaška so izčrpali vodo. Medtem je v Postojni poplavilo prostore dveh osnovnih šol, objekt vrtca in gostinski lokal. Tudi strehe hrastniških hiš je niso odnesle brez posledic. 

S posledicami močnega vetra in dežja so se soočali v občini Brežice, kjer je bilo poplavljenih in razkritih več objektov, voda pa je poplavila tudi podvoz. Delavci cestnega podjetja so zavarovali plaz na cesti Dvorce – Cerina, piše Uprava za zaščito in reševanje. Podobno je bilo tudi v Celju in okolici ter v občinah Cerklje na Gorenjskem, Krško, Črna na Koroškem, Nova Gorica, Ptuj, Litija, Dravograd, kjer je v Šentjanžu poplavilo lokalno cesto, Kidričevo, kjer so gasilci meteorno vodo izčrpavali kar iz sedmih objektov in iz poplavljenega podvoza odstranili osebno vozilo. 

V Šmartnem pri Litiji pa so nalivi in meteorne vode povzročili "straniščni gejzir", kot so ga poimenovali na portalu Neurje.si.

Gasilci PGD Vir pa so objavili posledice neurij z Aljaževe ulice. Veter je podrl veliko drevo, prizanesel ni niti streham hiš tamkajšnjih prebivalcev.V Sevnici sta podrti drevesi ustavili promet, na pomoč pa so odhiteli gasilci PGD Studenec.

V Velenju prizori niso zavidanja vredni, kar je razvidno iz priloženih video posnetkov. Voda je zalila kletne prostore stanovanjskih objektov, tamkajšnji gasilci pa niso počivali.

V Domžalah je zaradi udara strele zagorelo na ostrešju stanovanjske hiše. Martin Juteršek, vodja intervencije poklicne gasilske enote CZR Domžale, ki je na kraju posredovala skupaj z gasilci PGD Domžale je za portal Domžalec.si povedal, da  da ni bilo hujše škode, ker so stanovalci pravočasno opazili dim, gasilci pa so uspeli preprečiti najhuje. 

Miro Pivar / Domžalec.si
Zagorelo je ostrešje stanovanjske hiše v Domžalah.