po izredni seji vlade

Johnson si ne želi predčasnih parlamentarnih volitev

J.P./STA
2. 9. 2019, 21.42
Deli članek:

Britanski ministrski predsednik Boris Johnson je danes v Londonu po izredni seji vlade dejal, da si ne želi predčasnih parlamentarnih volitev, ter izrazil prepričanje, da so se povečale možnosti za nov dogovor z Brusljem glede izstopa Združenega kraljestva iz povezave.

Profimedia
Boris Johnson

V primeru, če bodo poslanci blokirali izstop Velike Britanije iz EU brez dogovora, naj bi Boris Johnson po navedbah BBC kljub temu razpisal predčasne volitve, ki bi lahko bile 14. oktobra.

Johnson je danes tudi ponovno izključil možnost nove preložitve roka za izstop Otoka iz EU, ki je 31. oktober, če ne bo prišlo do dogovora. Uporniške poslance iz vrst konservativcev je tudi pozval, naj ne spodkopavajo njegovih prizadevanj za dogovor z Brusljem in naj ne glasujejo za preložitev brexita.

Menil je tudi, da lahko na vrhu EU, ki bo 17. oktobra, doseže spremembe dosedanjega dogovora, ki ga je izpogajala njegova predhodnica Theresa May in ga je britanski parlament trikrat zavrnil, poroča britanski BBC.

Vodja opozicijskih laburistov Jeremy Corbyn je na drugi strani danes dejal, da si njegova stranka želi volitev in da bodo laburisti preprečili izstop Združenega kraljestva iz EU brez dogovora.