Prometni režim

FOTO in VIDEO: Nova podoba kranjskega krožišča bo marsikomu kravžljala možgane

S.R./STA
28. 8. 2019, 13.09
Posodobljeno: 28. 8. 2019, 13.11
Deli članek:

V teh dneh se končuje prenova krožišča Primskovo v Kranju. Prometna ureditev v njem bo spremenjena, zato bo vožnja terjala nekoliko več pozornosti.

GGD
Nova podoba krožišča Primskovo.

Rekonstrukcija krožišča Primskovo, ki predstavlja enega najbolj obremenjenih cestni odsekov v kranjski mestni občini in kjer v prometnih konicah prihaja do večkilometrskih zastojev, se v teh dneh zaključuje. Prihajajoči konec tedna bo krožišče zaradi asfaltiranja popolnoma zaprto, potem pa naj bi promet po njem nemoteno stekel. 

Prometna ureditev 

V primerjavi s prejšnjim krožiščem se bistveno spreminja prometna ureditev, ki bo vsaj na začetku zahtevala nekaj več zbranosti pri voznikih in pravočasno razvrstitev na pravi prometni pas, po katerem bodo prevozili krožišče. Menjave prometnih pasov znotraj krožišča namreč ne bodo možne in na tem tipu krožišča s fizično ločenimi pasovi tudi niso dovoljene, je v današnji izjavi medijem v Kranju povedal Simon Sušanj s Policijske uprave Kranj. 

STA
Prenova krožišča Primskovo.

Voznike pozivajo, naj upoštevajo prometna pravila, saj bo tako promet bolj tekoč in ne bo prihajalo do prometnih nesreč, ki ustvarjajo dodatne zastoje. Policisti bodo v kritičnih urah na terenu spremljali promet in poskušali zagotavljati maksimalno pretočnost.

STA
Prenova krožišča Primskovo.