Trije roparji

Zvezali lastnika zlatarne v Portorožu in pograbili dragocenosti

G.G.
28. 8. 2019, 10.44
Posodobljeno: 28. 8. 2019, 14.12
Deli članek:

Včeraj popoldne so trije nepridipravi oropali zlatarno v Portorožu.

Sašo Bizjak
Policija. Fotografija je simbolična.

Ropa se niso lotili brezglavo. Dva sta vstopila v zlatarno, tretji je čakal zunaj in oprezal. Takoj po vstopu v zlatarno sta moška zagrozila lastniku in ga zvezala. Ko sta ga onesposobila, sta pograbila večjo količino zlatnine in zapustila zlatarno. V avtu znamke Citroen C3 Picasso ju je čakal pajdaš, ki je ob njunem prihodu pritisnil na plin in že so drveli proti kanalu Sv. Jerneja v Luciji. Tam so parkirali in zapustili avto.

Policija jih išče, z javnostjo pa je delila opis storilcev.

Eden od trojice, recimo mu prvi ropar, je visok okoli 175 centimetrov, pol lobanje mu krasi pleša, pol pa rjavi lasje, poraščen je tudi po obrazu. V času ropa je nosil belo majico s kratkimi rokavi, kratke temno modre hlače do kolen, na nogah pa je imel športne copate.

Drugi tolovaj je višji za približno deset centimetrov. Ta je bolj čokat, tudi bradat, s temnimi krajšimi lasmi. Drznil si je obleči majico brez rokavov, na kateri je bila rdeča slika. Vročini primerno je bil oblečen v črne kratke hlače.

Tretji ropar je bolj suhljat, visok pa tudi okoli 185 centimetrov. Njegova oprava ni bila nič kaj posebna: bela majica in svetlo modre hlače.

Policisti prosijo vse, ki vedeli kaj konkretnega o ropu, da to čim prej sporočijo na 113 ali na anonimni telefon.