Civilna iniciativa, ki opozarja, da je parkirni režim izrazito nenaklonjen dejansko v Piranu živečim družinam, zato danes pripravljajo protestni shod pri zapornici na Dantejevi ulici. Protestniki so se zbrali ob 9. uri.

Nevzdržne razmere na področju parkiranja so po njihovem posledica izvajanja parkirne represije predvsem nad domačini. Pravijo, da poleti domačini nimajo domačini kje parkirati, saj si dejansko tukaj živeči delijo tistih nekaj sto parkirišč z ostalimi stalno prijavljeni fiktivnimi občani. Problem so še z odlašanjem z revizijo zaradi zlorabe izdanih parkirnih dovolilnic in nedopustnih privilegijev posameznikom, nepremišljeno ukinjanje parkirišč občanom, ki z družinami v mestu živijo in delajo ter nerazumevanje za potrebe šol v kraju.

Vse to po prepričanju civilne iniciative ruši lokalno skupnost. "Represija je zdesetkala vrste dejansko tu stanujočih družin. Zaslužimo si urejen nadzor in sistematičnost podeljevanja dovolilnic, predvsem pa označena parkirišča za vozila Pirančanov. Brez Pirančanov ni mesta," so organizatorji protesta zapisali v vabilu.

A ta je bil manj oster od prvotnih načrtov. Predstavnik organizatorjev Armando Đurđević je povedal, da so na petkovem sestanku s piranskim županom Đeniom Zadkovićem in nekaterimi ostalimi pristojnimi dosegli napredek, vendar pa je dogovorjeno treba spraviti še v obliko zapisnika.