Razširjena sezona lova

Lovci pravijo, da aktivno lovijo osem volkov

G.G./STA
23. 8. 2019, 21.14
Posodobljeno: 23. 8. 2019, 21.23
Deli članek:

Kako je s tem nesrečnim lovom na volkove? Lovci zatrjujejo, da poteka.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Iz lovske zveze so sporočili, da so na podlagi dogovora z ministrstvom za okolje območja, kjer je lov na volka dovoljen, razširili na območje celotnega tropa v kočevskem, notranjskem in primorskem lovsko upravljavskem območju. Zato prebivalce teh območjih pozivajo, naj o opažanju volka obveščajo krajevne lovske družine.

Skrivanje v bujni vegetaciji

V avgustu lovci zaradi vegetacije in posledično slabe vidljivost zelo težko izvajajo lov na že tako previdnega volka. Vendar pa si na lovski zvezi prizadevajo za čimprejšnji odstrel, še posebej na izpostavljenih območjih, kjer je volk v preteklosti naredil največ škode, so zapisali.

V avgustu je bilo izdano dovoljenje za odstrel enega volka tudi na območju lovišč v upravljanju lovskih družin Draga in Loški potok, ki spadata v kočevsko upravljavsko območje. Prav tako je bilo izdano dovoljenje za odstrel po dveh volkov na območju lovišč v upravljanju lovskih družin Videž Kozina, Slavnik Materija, Žabnik Obrov, Brkini, Bukovica in Prem, ki spadajo pod primorsko upravljavsko območje, ter na območju lovišč Zemon in Kozlek notranjskega upravljavskega območja.

Odstrel enega volka pa je bil dovoljen tudi v loviščih lovskega društva Javornik-Postojna, Prestranek in Trnovo. Prav tako je bil odstrel enega volka dodatno dovoljen na razširjenem območju, in sicer v loviščih lovskega društva Košana in lovskega društva Sežana v primorskem upravljavskem območju, so še sporočili iz lovske zveze.