Narava pokazala zobe

FOTO: Dan po včerajšnjih neurjih: veter podiral drevesa, odkrival strehe, strele udarile v hiše

A.S.
3. 8. 2019, 08.59
Posodobljeno: 3. 8. 2019, 09.27
Deli članek:

Slovenski gasilci so imeli polne roke dela. Neurje, ki je državo zajelo z zahoda, je namreč za seboj pustilo številne posledice.

PGD Gabrovka
Posledice včerajšnjega neurja.

Neurje, ki je svojo moč pokazalo v prestolnici, je potovalo v smeri Zasavja, Dolenjske in Posavja ter naprej na Hrvaško.

Gasilci so imeli polne roke dela, v Žužemberku, Škocjanu, Sevnici, tudi v Brežicah in Krškem ter številnih drugih krajih, so odstranjevali veje in drevesa. Kot so sporočili gasilci iz PGD Gabrovče je neurje tudi v okolici Šmartnega pri Litiji podrlo številna drevesna debla, ki so onemogočala promet na glavni regionalni cesti proti Litiji. Litijski gasilci so sicer posredovali na več kot dvajsetih intervencijah. 

V Laškem pa so nevšečnosti povzročale tudi strele. Malo po 13. uri je v naselju Rožnik v Laškem strela udarila v stanovanjsko hišo ter povsem uničila elektro napeljavo in poškodovala omet v prostorih. Zaradi udara strele je zagorelo tudi ostrešje hiše v Novem mestu. Strela pa je udarila tudi v hišo v Gomilskem v občini Braslovče.

Meteorne vode so preglavice povzročale krajanom v Brežicah, gasilci so iz treh stanovanjskih objektov izčrpali meteorno vodo in prekrili enega izmed gospodarskih objektov. Podobno je bilo tudi v Škocjanu in v Krškem, kjer pa so nekaj po 20. uri zaradi padca drevesa na električne vodnike brez elektrike ostali prebivalci naselij Straža pri Raki, Vrhulje, Nemška vas in Senuše. Dežurni delavci Elektra Celje so napako odpravili ob 22. uri, poroča Uprava za zaščito in reševanje.