Sramotno obnašanje peščice slovenskih navijačev

VIDEO: Tako je poniglavega slovenskega navijača klofnil Lopez

G.G./STA
1. 6. 2019, 18.15
Posodobljeno: 1. 6. 2019, 18.59
Deli članek:

Slovenski kolesarski as Primož Roglič, ki se na GIru bori za najvišja mesta, zagotovo ne potrebuje takšne pomoči. Zaradi nešportnih naviječev so Rogliča celo kaznovali.

Twitter / Eurosport2
Komentator na Eurosportu razume Lopezovo jezo, čeprav je okaral njegovo reakcijo.

Zelo zahtevno gorsko etapo s petimi kategoriziranimi vzponi, ki se je začela v Feltreju in po 194 kilometrih končala na Monte Aveni, je osvojil zmagal Španec Pello Bilbao iz Astane.

Rožnato majico vodilnega bo v nedeljo v mestu Romea in Julije nosil Ekvadorec Richard Carapaz, ki je danes končal tik za najboljšo trojico. Drugi je Italijan Vincenzo Nibali, tretji pa po novem Landa. Četrti je Roglič, za Lando zaostaja 13 sekund.

Roglič je za nekaj trenutkov ni mogel držati ritma najboljših pod vrhom prelaza Manghen, drugega vzpona dneva, a je na spustu vse postavil na svoje mesto. Slabih 13 kilometrov pred ciljem se je za pospeševanje odločil Landa, ki je sicer v četrtek zatrjeval, da bo le skrbel za klubskega kolega, rožnatega Ekvadorca Richarda Carapaza.

Nešportna pomoč navijačev

Zasavec je sicer poskušal pokriti napad, a ni mogel. Na čelo se je postavil Nibalijev pomočnik Domenico Pozzovivo in zmanjšal razliko do Lande. Tik pod vrhom prelaza Croce d'Aune so Rogliču nešportno pomagali slovenski navijači, ki so ga v teku kar nekaj sekund potiskali naprej proti čelu skupine. Prireditelji italijanske pentlje so Rogliču zavoljo tega prisodili kazen desetih sekund, tako da si je Zasavec še poslabšal izhodiščni položaj pred nedeljskim kronometrom v Veroni.

Slovenski navijač zbil kolesarja

Za še večji incident je nekaj kilometrov kasneje poskrbel nov slovenski navijač, ki je tekel tesno ob Miguela Angela Lopeza in ga zbil na tla, od Kolumbijca pa si je prislužil še nekaj udarcev. Lopez je s tem izgubil možnost, da bi na petem mestu napadel Nizozemca Baukeja Mollemo, ki je takrat bil še blizu.

Na koncu omenimo, da je velika večina slovenskih navijačev nudila izjemno podporo Rogliču. Številni so se postavili na ključne dele trase, predvsem na vrhove gorske etape, kjer so, odeti v slovenske športne barve in zastave, Rogliča glasno spodbujali.

Večje število slovenskih navijačev je bilo tako moč opaziti na vrhu Cima Campa ter na prelazih Manghen in Rolle, kjer so s svojo prisotnostjo zagotavljali, da Roglič v odsotnosti podpore s strani svoje ekipe v težkih trenutkih vendarle ni bil čisto sam.