Magični predmet

Talisman in amulet za našo srečo in varnost

M.B./S.N.
1. 6. 2019, 17.05
Deli članek:

Mnogi ljudje talisman in amulet razumejo kot eno in isto, vendar imata v resnici različen namen, vsak v sebi nosi drugačno poslanstvo.

Profimedia
Z energijo prepojeni magični predmet imejte na sebi čim pogosteje.

Talisman je lahko katerikoli magični predmet, napolnjen z energijo, ki v naše življenje privlači nekatere dobrine (zdravje, bogastvo, uspeh, ljubezen), medtem ko amulet predvsem ščiti pred vsem slabim (varuje pred nesrečami, daje psihično zaščito). S talismanom torej nekaj pritegnemo v življenje, z amuletom pa odbijemo, odvisno od naših potreb.

Vsekakor pa lahko talisman in amulet izdelamo sami. Ponujamo vam navodila, kako se tega lotiti na preprost in učinkovit način. 

KORAK: DOLOČITE ŽELJE

Še preden se lotite izdelave svojega talismana ali amuleta, morate vedeti, kaj želite v svoje življenje privabiti oziroma pred čim se želite zavarovati. Želje, ki jih lahko vtisnemo v talisman, so običajno denar, zdravje, sreča, slava, prijateljstvo, uspeh v poslu, ljubezen, vpliv. Amulet pa lahko napolnimo z energijo osebne varnosti, varnega potovanja, duševnega miru in podobno. Priporočamo, da izdelate talisman ali amulet le za eno, najbolj gorečo željo, saj bo tedaj tudi najučinkovitejši. 

KORAK: IZBERITE OBLIKO

Najpogostejša oblika modernih talismanov in amuletov so kovanci, obeski, prstani, zapestnice, obeski za ključe, robčki ... Vsekakor naj bo izbrana oblika praktična, saj boste talisman stalno nosili ob sebi, simbolično naj ustreza tudi vaši želji (če želite ustvariti talisman za bogastvo, se, denimo, odločite za kovanec ali bankovec), poleg tega pa naj izpolnjuje tudi vaša estetska merila.

Dreamstime
Ko izdelujete svoj magični predmet, se mu v mirnem okolju popolnoma posvetite. S talismanom v svoje življenje nekaj pritegnemo, z amuletom pa odbijemo.

KORAK: OBLIKUJTE NAPIS 

Napis za talisman ali amulet je lahko preprost ali zapleten, vsebuje lahko besede iz katerihkoli jezikov, izmišljene črke ali kombinacije najrazličnejših besed. Edino pravilo naj bo, da vpis izraža vašo željo, za katero boste talisman ustvarili. Na primer: če ste izbrali bankovec za svoj talisman bogastva, je napis na njem lahko zelo preprost (znak valute $, £, € ...). Pomembno je, da ga na bankovec napišete z zeleno, saj je ta barva tradicionalno povezana z bogastvom in denarjem. Z napisi lahko eksperimentirate, kolikor želite, poskusno jih lahko zapisujete na papir, dokler ne najdete popolnega zase.

KORAK: VPISOVANJE

Postopek vpisovanja je sam po sebi magično dejanje, zato ga opravite skrbno in slovesno. Poskrbite, da vas nihče ne bo motil, v prostoru zatemnite svetlobo. S čim vpisujete, ni tako pomembno, za papir lahko uporabite vodoodporno črnilo, na kovinsko površje vpis vgravirajte, v les izrezljajte. Predvsem pa si vzemite čas in se temu posvetite z vso pozornostjo. 

KORAK: NAPOLNITEV

Peti in hkrati zadnji korak ustvarjanja talismana ali amuleta pa je, da ga napolnite z duhovno energijo. V tem koraku spremenite navaden predmet v predmet z magičnimi lastnostmi. Zato to ponovno opravite v mirnem okolju, zatemnite dnevno svetlobo, prižgite sveče, kadilo. Ko je prostor pripravljen, udobno sedite in predse postavite talisman. Zaprite oči in sedemkrat globoko vdihnite, da se pomirite in osredotočite. Nato si s tehniko vizualizacije poskusite čim bolj živo predstavljati, kako je v vašem življenju že vse tisto, kar si tako močno želite.

Če na primer izdelujete talisman za poslovni uspeh, si predstavljajte vse, kar bi vam tak uspeh pomenil. Vizualizirajte, kako se rokujete s pomembnim človekom, s katerim ste ravnokar podpisali pogodbo o sodelovanju, kako sprejemate nagrade, ste na naslovni strani poslovne revije, odpirate novo pisarno v tujini in podobno. Dovolite si občutiti čustva ponosa, uspeha in dosežkov. Naj se ta čustva zasidrajo v vas in vas napolnijo z veliko energijo. Takrat počasi odprite oči in vzemite v roke talisman, vanj usmerite vso energijo, ki se je nakopičila v vas. Vnovič zaprite oči, sedemkrat globoko zadihajte in se sprostite. Oči odprite, ko boste to potrebo začutili.

UPORABA MAGIČNEGA PREDMETA

Z energijo prepojeni talisman ali amulet nosite pri sebi, tako doma, v službi kot pri vsakodnevnih opravkih. Nič drugega vam ni treba storiti, le sem ter tja se opomnite, da talisman ali amulet delata za vas 24 ur na dan; da privlačita (oziroma odbijata) vse, kar ste si želeli.