Izgubil telefon

FOTO: V težko dostopni soteski Koritnice v soboto niso našli 23-letnika

G.G.
1. 6. 2019, 08.56
Posodobljeno: 1. 6. 2019, 20.21
Deli članek:

Na območju trdnjave Kluže in v okolici so v petek do poznih popoldanskih ur iskali 23-letnega britanskega državljana. Iskali so ga tudi v soboto. Neuspešno.

PU Nova Gorica
Reševalna akcija na zelo zahtevnem terenu se nadaljuje.

Mladeniča, za katerim se je izgubila sled v četrtek popoldan, niso našli. Iskalna akcija se je danes nadaljevala. Mladega Britanca niso našli, zato bodo z iskalno akcijo nadaljevali v nedeljo zjutraj.

Kaj se je sploh zgodilo? Ponovimo. 23-letnik in njegov štiri leta starejši rojak sta v četrtek pohajkovala na južni strani trdnjave Kluže. V nekem trenutku je mlajšemu v sotesko deroče reke Koritnice padel mobilni telefon. Fanta sta se s kombijem odpeljala približno pol kilometra v smeri Loga pod Mangartom, tam parkirala, mlajši med njima pa se je odpravil nazaj ob levem bregu reke. Bilo je malo pred 18. uro, teren na tem mestu pa je zelo strm in nevaren, zlasti v teh dneh, ko je zaradi obilice padavin povišan vodostaj Koritnice. Za njim se je izgubila vsaka sled. Njegov kolega je prijavil izginotje in začela se je iskalna akcija.

PU Nova Gorica
Reševalci so se spustili v sotesko Koritnice.

Policija vse, ki bi pogrešanega opazili ali karkoli vedeli o njegovem izginotju, prosi, naj o tem obvestijo policiste Policijske postaje Bovec (Dvor 44 a,5230 Bovec, telefon; (05) 389 68 50) ali najbližjo policijsko postajo oziroma pokličejo na interventno številko policije 113 oziroma ali anonimni telefon policije 080-1200.

PU Nova Gorica
Doslej mladeniča niso našli.

PU Nova Gorica
Policistom PP Bovec in policistom gorske policije enote PU Nova Gorica so se pri iskanju pridružili reševalci GRS Bovec, gasilci PGD Bovec, pripadniki Civilne zaščite in potapljači.

PU Nova Gorica
Deroča reka Koritnica.