Manca Izmajlova

Najlepše je peti v prelepi naravi

Nejc Simšič
7. 5. 2019, 20.45
Deli članek:

Ljubljanski park Tivoli se bo za en dan spet spremenil v prizorišče za družine, saj ta vikend obeta prav poseben Čarobni dan. Že 33. po vrsti bo obeležil deseto obletnico tega največjega enodnevnega družinskega dogodka v Sloveniji, na katerem bo prvič nastopila tudi Manca Izmajlova.

mediaspeed
Manca Izmajlova

Pomladni meseci so bili za operno pevko, ki zna nastopati v kar 20 jezikih, tudi v arabščini, zelo pestri. Z možem Benjaminom sta namreč v okviru dogodka Ruska noč nastopala širom po Sloveniji. Uspešni violinist, skladatelj, dirigent in producent je po ženinih besedah ravno na tem dogodku pokazal tudi svoj igralski talent. »Ruska noč je drugačna od drugih koncertov, vsa besedila na odru predhodno prevedemo in ljudem veliko povem o pesmih, ozadju. Publiko prvič nagovarja tudi moj mož, ki ima precejšen igralski talent, in to jim je zelo všeč,« o koncertu pove Manca, ki svoja čustva do ruske dediščine zelo rada predstavlja tudi slovenski publiki, za katero pravi, da jim je ruska kultura zelo blizu. Čeprav je Manca bolj vajena opernih odrov in kulturnih dogodkov visoke kulture, pa se rada odzove tudi povabilom na dogodke, kjer lahko svojo glasbo deli z najmlajšimi. Tako bo kot ambasadorka dogodka s svojim glasom navdušila tudi vse obiskovalce družinskega dogodka Čarobni dan v ljubljanskem parku Tivoli. Seveda pa nastop na prostem zahteva drugačne priprave kot tisti v operi. Sama pravi, da je za tovrstne priložnosti treba nastop prilagoditi in izbrati primeren repertoar skladb, ki so všeč tako otrokom kot njihovim staršem, s čimer sicer nima večjih težav, saj ima doma dve hčerki, Izabelo in Karolino, ki ju z veseljem povpraša za nasvet.

Osebni arhiv
manca druzina

Premalo kvalitetnih trenutkov

Dogajanje na dogodku ves čas budno spremlja tudi organizatorka Barbara Novak, ki poudarja, da je Čarobni dan resnično doživetje za vso družino in da je danes na žalost vse premalo takšnih nepozabnih trenutkov, ki jih otroci in starši skupaj doživijo in delijo. »Na primer, ko otrok premaga svoj strah pred kačo in jo prvič v življenju poboža. Ali prvič sede na konja. Zaigra na kakšen inštrument in odkrije, da mu to gre zelo dobro od rok. Ali presenečen ugotovi, da žoga morda le ni tako hud sovražnik in se da ukrotiti, samo kakšen trik moraš poznati. Vse to je Čarobni dan,« doživetje opiše Barbara, ki obljublja nepozaben dan, poln novih doživetij, ki prižgejo iskrice v očeh otrok in o katerih se še dolgo pogovarjajo s svojimi bližnjimi, prijatelji, znanci.