Potrebujejo nas

Njuna punčka Alina potrebuje našo pomoč

P.K.
17. 4. 2019, 19.30
Deli članek:

Anita in Matej Krajnčič sta se zelo veselila prihoda svojega prvega otroka, a se žal ni vse odvijalo tako, kot bi se moralo …

osebni arhiv
Starša deklice verjameta v moč matičnih celic. Zdravljenje z njimi stane več kot 16.000 evrov.

Pred skoraj dvema letoma se je življenje tega mladega zakonskega para postavilo na glavo, a jima dogodek vseeno ni odvzel poguma in pozitivne naravnanosti.

Spoznajte Anito in Mateja – njuno zgodbo, ki se je vse do dneva, ko je nastopil čas poroda, odvijala povsem normalno.

Nosečnost Dolenjke je potekala brez zapletov, potem pa šok: »Namesto rožnatega otroka, seveda malce krvavega, je prišlo na svet le bledo telo,« je povedala mamica Anita. Zato so malo deklico urgentno, s helikopterjem, iz dolenjske porodnišnice odpeljali na intenzivni oddelek pediatrične klinike, kjer je preživela nadaljnji dober mesec dni življenja.

Deklica ni dihala

Anita Krajnčič povzame, kaj se je zgodilo. Pojasni, da je hčerka ob porodu utrpela hudo hipoksijo – pomanjkanje kisika, kar je povzročilo možganske poškodbe. »Punčka ima tako epilepsijo kot cerebralno paralizo, kar sta posledici poškodb možganov. Skratka, kljub tem diagnozam si želiva, da bi najina deklica postala čim bolj samostojna in zdrava, zato ji bomo poskušali omogočiti čim več terapij.«

Med drugim so ji že omogočili aplikacijo matičnih celic, v prihodnje pa bo prejela še terapijo s hiperbaričnim kisikom, starša bi rada tudi, da bi Alina lahko opravila čim več fizioterapij in fizikalnih terapij, osteopatije in ostalih terapij, kar pa seveda ne bo poceni. Družina tako prosi za podporo. To jim lahko izkažete z zbiranjem zamaškov, poleti bodo zbirali tudi star papir. Več informacij najdete na mamičinem facebook profilu Anita Kodrič Krajnčič. »Izredno hvaležna bova za kakršnokoli pomoč, ki ste jo pripravljeni nameniti naši Alini,« sporočata starša.

Kako donirati za deklico?
Zneske v poljubni višini družina sprejema prek Rdečega križa, OZ Brežice, Trg Jožeta Toporišiča 2, 8250 Brežice. TRR: SI56 0237 3001 0819 504, namen: CHAR humanitarni prispevek za Alino, sklic: SI00 76015.


osebni arhiv
Družina Krajnčič želi dokazati tudi, da se lahko otrokom z zelo temnimi napovedmi kakovostno pomaga.