Oživljanje

FOTO: Milanu sta rešila življenje. Tako se jima je zahvalil

J.P.
17. 4. 2019, 16.42
Posodobljeno: 17. 4. 2019, 16.59
Deli članek:

Zgrudil se je in obležal. K sreči so bili na dosegu roke policisti.

PU Novo mesto
Sprevodnik Milan z junaškima policistoma, ki sta mu rešila življenje.

Policisti PMP Dobova so se dan po lanskem božiču vračali z mejne kontrole potniškega vlaka. Med tiri so srečali sprevodnika vlaka, ga pozdravili in nadaljevali svojo pot. Le nekaj trenutkov pozneje se je sprevodnik zgrudil in obležal. Srce mu ni več bilo, zato so ga začeli oživljati. Po skoraj desetih minutah je moški dvakrat zadihal in prišel k zavesti, a ne za dolgo. Policisti niso obupali, čeprav ga reševalci niso mogli doseči z vozilom. Vsake toliko je zadihal in spet prenehal. Reševalci so ga s pomočjo policistov le odnesli do reševalnega vozila. Obeti niso bili dobri.

Odlično okreva

Prva dobra novica je prišla čez teden dni, ko so moškega prebudili iz umetne kome – ni bil več v smrtni nevarnosti. V naslednjih mesecih so policisti PMP Dobova še večkrat povprašali po sprevodniku, novice pa so bile vedno boljše. Po operaciji, dolgotrajnem okrevanju v bolnišnici in zdravilišču je zdaj že v domači oskrbi.

Tam sta ga policista Jelka Kozole in Simon Brečko, ki sta ga oživljala, včeraj tudi obiskala. Milan, kot je ime gospodu, je policistoma podaril brisače, na katere je dal izvesti »Hvala, da ste mi rešili življenje!«. Kot so zapisali, se Milan odlično drži in le vprašanje časa je, kdaj bo spet v sprevodniški uniformi.