Po vrhu koalicije

Predsedniki strank zadovoljni s predstavitvijo načrtovanih ukrepov

J.P./STA
12. 3. 2019, 20.54
Posodobljeno: 12. 3. 2019, 20.59
Deli članek:

Vrh koalicije se je danes na Brdu pri Kranju seznanil z zakonodajnimi predlogi s področja davkov, socialne varnosti, trga dela in pokojninskega sistema, infrastrukturnimi projekti in načinu uresničitve ustavne odločbe glede financiranja šolstva. Predsedniki strank so zadovoljni s predstavljenim, čakajo pa še na ukrepe s področja zdravstva.

Bobo
Predsedniki strank so zadovoljni s predstavljenim, čakajo pa še na ukrepe s področja zdravstva.

Tako čakajo na novega ministra za zdravje in pričakujejo, da bo čim prej zagrizel v delo in predstavil nujno potrebne ukrepe. Predsednik vlade Marjan Šarec težko govori o ukrepih s tega področja, dokler še ni novega ministra. "Verjamem, da ko bo minister potrjen, da bo zagrizel v delo," je dejal na novinarski konferenci po končanem posvetu vladne ekipe in koalicijskih poslancev.

Vrh koalicije je označil za konstruktivnega, po njegovem mnenju je dosegel svoj namen, ministri so namreč predstavili projekte, ki so v teku. Ministri, ki pripravljajo določene zakonske podlage, so danes po Šarčevih besedah dobili dovolj pripomb in predlogov, da jih lahko vključijo v nadaljnje delo pri pripravi zakonodaje, in to se mu zdi pomembno.

Kot je dejal, so ugotovili, da po pol leta delovanja vlade ni razlogov, da ne bi dela nadaljevali.

Glede sodelovanja z Levico pa je Šarec dejal, da se mu zdi podpora dokaj trdna, glede na to, da je podprla rebalans proračuna. Če bodo državni svetniki v sredo izglasovali veto na rebalans, bo šel zakon nazaj v državni zbor, kjer za ponovno potrditev rabi 46 glasov, in to bo po njegovem mnenju "trenutek resnice za vse".