Ponosni nanjo

Tamara iz Ormoža gre na specialno olimpijado

Monika Horvat, P. K.
10. 3. 2019, 19.11
Posodobljeno: 10. 3. 2019, 19.13
Deli članek:

Spoznajte mladenko, ki dosega odlične rezultate v atletiki, eni najzahtevnejših športnih disciplin. Na njeni šoli poudarjajo, da so ponosni nanjo in da jih močno navdihuje.

KTV Ormož
Ravnateljica OŠ Stanka Vraza Mojca Visenjak, trenerka Andreja Resman, udeleženka specialne olimpijade Tamara Korotaj in trener Aleš Jurčec.

Slovenske barve na poletnih svetovnih igrah specialne olimpijade, največjem športnem tekmovanju oseb z motnjami v duševnem razvoju v Abu Dabiju, bo zastopala tudi Tamara Korotaj z Osnovne šole Stanka Vraza Ormož.

Dekle se je tja skupaj z ekipo še preostalih 28 tekmovalcev iz vse Slovenije odpravilo v četrtek. Poletne igre svetovne specialne olimpijade letos potekajo od 14. do 21. marca v Abu Dabiju, glavnem mestu Združenih arabskih emiratov. Tamara Korotaj je bila v slovensko ekipo izbrana na podlagi odličnih rezultatov v atletiki. Tekmovala bo v teku na 100 in 200 metrov ter v štafeti (4-krat 100 metrov).

»Na svetovne specialne igre se pripravljamo že vse leto. Že ko mi je učiteljica Andreja Resman lani povedala, da bo naša učenka Tamara obiskala igre, sem bila zelo vesela in ponosna, da na tako majhni šoli dosegamo takšne rezultate. Ta uvrstitev na svetovne igre specialne olimpijade ni prva, naši učenci so se že tretjič uvrstili na tako pomembno tekmovanje,« je povedala ravnateljica Osnovne šole Stanka Vraza Ormož, Mojca Visenjak.

Druženje in spomini

Poudarja, da gre zasluge za to pripisati odličnim trenerjem na njihovi šoli, »ki učence načrtno pripravljajo na takšna tekmovanja in temu posvečajo veliko časa,« je na krajšem poslovilnem programu (v arabski opravi) dejala ravnateljica Mojca Visenjak. Pojasnila je, da je njena oprava takšna zato, da z njo ljudem pokažejo, kam njihova učenka gre. »Veselimo se,« je na kratko ob koncu ravnateljica še strnila svoja občutja in dodala, da na tovrstnih tekmovanjih rezultat ni prvotnega pomena, temveč druženje, spoznavanje sveta in ustvarjanje nepozabnih spominov.

Za dekle bodo tako na šoli, kot tudi mnogo drugih, močno stiskali pesti. Tamara je celo napovedala, da stremi k temu, da prejme medaljo. 

»Tamara je dobra in zavzeta športnica,« pristavlja njena športna učiteljica Andreja Resman, ki je z njo odpotovala v Združene arabske emirate. Uspešna osnovnošolska športnica pa se v Združenih arabskih emiratih poleg teka najbolj veseli sklepanja novih prijateljstev. Kot je povedala pred odhodom, nima prav nobene treme, tudi pred poletom z letalom ne. »Potrudila se bom, da bo medalja,« je samozavestno dejala, pri čemer ji seveda tudi mi več kot privoščimo, da se to zgodi!