Kandidatna lista

Šarec razkril, koga pošilja v boj za evropske stolčke

S.R./STA
4. 3. 2019, 16.59
Posodobljeno: 4. 3. 2019, 18.59
Deli članek:

Nosilka liste kandidatov LMŠ za poslance v Evropskem parlamentu bo novinarka POP TV Irena Joveva, drugi na listi bo obramboslovec in državni sekretar na ministrstvu za obrambo Klemen Grošelj.

Bobo
Irena Joveva

Predsednik LMŠ Marjan Šarec je prepričan, da so volivcem ponudili izbiro, nadejajo pa se čim boljšega rezultata. Joveva, ki je doslej politiko spremljala za mikrofoni in kamero, je danes stopila pred novinarje in priznala, da je bila nad ponudbo sprva šokirana. A kot je dejala, so prevagali vsebinski razlogi in kompatibilnost s stranko. Dodala je, da bo njen fokus na mladih. Grošelj pa se je na novinarski konferenci zavzel za Evropo, ki je solidarna in varna. 

Bobo
Irena Joveva in Klemen Grošelj.

Šarec je ob tem pojasnil, da volilno tekmo jemljejo resno in da bodo prihajajoče volitve izjemnega pomena. "Če želimo ohraniti EU in jo moramo, moramo biti aktivni," je med drugim poudaril. Zato je prav, da imajo volivci možnost izbire. "To jim dajemo z ljudmi, ki doslej še niso bili del evropskega parlamenta in to iz različnih življenjskih področij," je izpostavil Šarec.

Bobo
Kandidatna lista LMŠ.