Dobra šola

FOTO: Sestrici (5, 8) po dveh dneh v gozdu našli umazani in dehidrirani, a živi

S.R.
4. 3. 2019, 16.37
Posodobljeno: 4. 3. 2019, 17.11
Deli članek:

Mala Leia in Caroline sta se po dveh nočeh, ko sta bili izgubljeni v gozdu, vrnili v varen objem svojih staršev.

Facebook / Humboldt County Sheriff Office
Skočili sta v objem staršev.

Tako se je v kalifornijskem okrožju Humboldt srečno končala iskalna akcija za osemletno Leio in petletno Caroline. Podobne zgodbe vse prepogosto dočakajo tragičen konec, a Leio in Caroline, ki sta bili pogrešani dva dneva in dve noči, sta, čeprav močno dehidrirani, včeraj radostni skočili v objem svojih staršev.

Novico o uspešni iskalni akciji so na facebooku objavili kar v šerifovem uradu v okrožju Humboldt, pri čemer so objavili tudi fotografijo obeh rešiteljev, ki sta izgubljeni dekleti našla v gozdu.

Facebook / Humboldt County Sheriff Office
Ob povratku.

Zaželeli sta si igre v gozdu 

Ker jima je mati v petek prepovedala, da bi se sami igrali v gozdu, sta Leia in Caroline zbežali od doma. Mali skavtinji sta se od doma odpravili dobro pripravljeni. Na glavo sta nadeli topli kapi, obuli gumijaste škornje in žepe napolnili z žitnimi ploščicami, a ju je na cedilu pustila navigacija. Kaj kmalu sta se izgubili in začeli brezglavo vandrati med tisoče drevesi, ki so si bila nenadoma vsa podobna. Starša sta postala zaskrbljena in sta, ko deklic nista našla sama, na pomoč poklicala policijo. Začela se je obsežna iskalna akcija z več deset policisti, prostovoljci, psi sledniki in helikopterjem, a tudi ta ni obrodila sadov. 

Facebook / Humboldt County Sheriff Office
Našla sta jo lokalna gasilca Delbert Chumley in Abram Hill (na sredini).

V soboto, ko se je ekipa reševalcev okrepila z dodatnimi pari nog, je eden od gasilcev v gozdu sicer našel majhen odtis gumijastega škornja in ovoj od žitne ploščice, a Leie in Caroline še vedno ni bilo na spregled, minil pa je nov dan. Na koncu je v iskalni akciji sodelovalo več kot 210 prostovoljcev, dekleti pa so živi in zdravi našli šele v nedeljo. Približno 2,5 kilometra od doma sta ju našla lokalna gasilca Delbert Chumley in Abram Hill. Bili sta umazani in dehidrirani, a presrečni.