Afera maketa

Bratuškova bo razrešila Topolka, a meni, da ni kriv

B.K.
28. 2. 2019, 16.16
Posodobljeno: 28. 2. 2019, 16.18
Deli članek:

Ministrica za infrastrukturo je na tiskovni konferenci zagotovila, da bo direktorja direkcije za infrastrukturo zamenjala.

Bobo
Alenka Bratušek

»Maketa ni moja zgodba. Maketa ni zgodba naše stranke,« je začela Alenka Bratušek. »Projekt Divača - Koper vodimo, odkar sem ministrica, drugače kot so ga vodili v preteklosti. Delamo na terenu, z mize smo dali aneks za dva in pol milijona evrov, na dobri poti smo, da do konca maja zapremo finančno konstrukcijo.« Ob tem je dejala, da so zagotovljeni vsi trije viri za projekt. Taksa na pretovor v Luki Koper, višje cestnine, ter višje uporabnine za železnice. Slednje bodo začele veljati od leta 2020 dalje.

Bratuškova je danes govorila s premierjem Marjanom Šarcem, s katerim sta se strinjala, »da za izredne odpovedi javnim uslužbencem še niso izpolnjeni pogoji.« Kljub temu, da je prepričana, da za ta fiasko javni uslužbenci ne morejo prevzeti politične odgovornosti, pa je premierju obljubila, da bo za mesto direktorja direkcije poiskala novega človeka. Damir Topolko bo tako ob službo.