Bernard grozo videl na lastne oči

Življenje 7-letnice zaradi možganske krvavitve visi na nitki

S.R.
28. 2. 2019, 15.31
Posodobljeno: 28. 2. 2019, 15.44
Deli članek:

Zdravstveno stanje sedemletne deklice, ene od štirih otrok in sorojencev, ki so danes zjutraj na Pagu pobližje spoznali človeško zlobo, je vse slabše. Spregovoril je tudi lastnik hiše, v kateri so kot podnajemniki živeli Rođakovi in ki je grozo videl na lastne oči.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Iz bolnišnice v Zadru so sporočili, da življenje druge najstarejše žrtve pošastnega Josipa Rođaka, ki je danes zjutraj iz prvega nadstropja hiše zmetal svoje štiri otroke, visi na nitki. Utrpela je poškodbe glave in prsnega koša ter pozneje pristala v komi. Trenutno je priključena na aparate za umetno dihanje, a se njeno zdravstveno stanje vse bolj zapleta. Po informacijah iz bolnišnice največjo težavo predstavljajo notranje krvavitve. Zaradi možganske krvavitve in krvavenja v predelu jeter so na njen prevzem že pripravljeni v Zagrebu, in sicer tako v Klaićevi otroški bolnišnici kot v Univerzitetni bolnišnici Rebro. 

Hudo poškodovana osemletnica, ki tudi sama še ni zunaj življenjske nevarnosti, je pri zavesti, njeno zdravstveno stanje pa je stabilno. Zdravniki niso pojasnili, kakšne so njene poškodbe, a je znano, da čaka na operacijo. Življenji mlajših otrok, petletne deklice in triletnega dečka, nista ogroženi. Petletnica ima nekoliko poškodovan prsni koš, medtem ko so pri triletniku odkrili zrak v trebušni votlini, kar kaže na poškodbo pljuč, a ta naj ne bi bila življenjsko nevarna. 

Grozljivo dogajanje pred hišo 

Sicer pa hrvaški mediji poročajo o vse več podrobnostih o jutranjem dogajanju pred hišo groze. Za portala Index.hr in 24sata je denimo spregovoril lastnik hiše, v kateri je bila družina podnajemnik. 85-letni Bernard Maričević je dejal, da je nenadoma zaslišal jok otrok, ko pa je stekel na dvorišče, so trije otroci že ležali na betonu, nato je Rođak vrgel še četrtega. Zadnji je bil na vrsti triletni sin. »Padel je kot vreča,« je dejal Maričević in dodal, da so bili otroci oblečeni v pižame. V tem je menda po stopnicah iz hiše pritekla mati in kričala »k***** sin.« »Bil sem v pritličju. Najprej sem pomislil, da skozi okno mečejo perilo,« je šokiran lastnik povedal za Index. Ob tem je našel lepe besede za mamo, ki da je dobra oseba, da pa je bilo Josipu malo mar za otroke. »Nič ni iz njega, on samo spi. Zapravljal je in bil dolžan. Po cele dneve spi, malo mu je mar za otroke,« je bil oster Maričević. 

Ena od sosed je za 24sata še pojasnila, da je Maričević po smrti soproge Lenke, ki je umrla pred nekaj dnevi, razmišljal o tem, da bi hišo podaril vnukom, zaradi česar bi se morali Rođakovi izseliti. Kot je še dodala, to ne nujno pomeni tudi, da je vse to povezano z današnjo tragedijo.