Med šolskimi počitnicami

Še bomo začeli dan "v minusu"

T.L.
25. 2. 2019, 10.15
Posodobljeno: 25. 2. 2019, 10.24
Deli članek:

Učencem in dijakom bo vreme v tednu, ko uživajo na počitnicah, naklonjeno.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Učenci in dijaki iz osrednje in zahodne Slovenije se danes veselijo počitnic, medtem ko so se v šolske klopi vrnili njihovi vrstniki z vzhoda države. V tem tednu se "počitnikarjem" obeta suho vreme, tudi temperature bodo postopoma naraščale.

Kot napovedujejo na Agenciji za okolje (Arso), bo danes na zahodu povečini sončno, drugod zmerno do pretežno oblačno. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 12, na Primorskem do 14 °C. Še bo pihala šibka burja, medtem ko bo jutri delno jasno in čez dan topleje. Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Predvsem v severni in severovzhodni Sloveniji bo pihal veter severnih smeri. Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do 1, ob morju 5, najvišje dnevne od 13 do 18 °C. 

In kako bo v prihodnjih dneh? V sredo in četrtek bo pretežno jasno. V sredo bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja.

In še zanimivost: agencija še poroča, da je bila pretekli konec tedna zračna masa marsikje po Sloveniji izredno suha, ponekod je relativna vlažnost padla na okoli 10 % (npr. v Bovcu, Ilirski Bistrici, Bohinjski Češnjici). Dodajajo, da ponekod tako nizko relativno vlažnost izmerijo le vsakih nekaj let do nekaj desetletij.