Zvečer

FOTO: Tragično: v goščavi opazil luči in negibno osebo

T.L.
25. 2. 2019, 07.11
Posodobljeno: 25. 2. 2019, 07.27
Deli članek:

Občan, ki se je peljal mimo, je v goščavi, okrog 50 metrov pod cesto, zagledal luči, nato prevrnjeno osebno vozilo, poleg katerega je ležala negibna oseba.

CZR Domžale
Voznika je med prevračanjem vrglo iz avtomobila, kjer je obležal negiben.

Policija je sporočila, da je do nesreče s smrtnim izidom prišlo med 19.30 in 20.uro na lokalni cesti Križevska vas – Velika vas. Ugotovitve kažejo, da je 75-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu zapeljal s ceste na strmo travnato pobočje, kjer se je nato pričel z vozilom prevračati. Voznik, ki med vožnjo ni bil pripet z varnostnim pasom, je po prevračanju padel iz vozila in zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

V nedeljo zvečer se je na lokalni cesti med Veliko in Križevsko vasjo v občini Moravče zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. Voznik osebnega vozila, ki je na lokalni cesti med Veliko in Križevsko vasjo, zapeljal s ceste, nato pa se okrog 50 metrov prevračal po bregu in pristal v goščavi. Osebno vozilo in negibno osebo ob vozilu je okoli 21.10 ure opazil občan in obvestil pristojne službe. Gasilci PGD Velika vas, Moravče in CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu in pomagali reševalcem NMP Litija pri oživljanju, ki pa žal ni bilo uspešno, poroča uprava za zaščito in reševanje. Gasilci PGD Velika vas so s pomočjo traktorja in vitla postavili vozilo nazaj na kolesa in ga potegnili na cesto.

Matjaž Hribar, vodja nočne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale, ki je na kraju posredovala skupaj z gasilci PGD Velika vasi in PGD Moravče, je za Domžalec povedal, da so bili o prometni nesreči obveščeni ob 21.11 uri. Da je prišlo do nesreče je Regijski center za obveščanje obvestil občan, ki se je peljal tam mimo, v goščavi, okrog 50 metrov pod cesto pa je zagledal luči, nato pa je opazil prevrnjeno osebno vozilo, poleg katerega je ležala negibna oseba. Gasilci so takoj po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče in odklopili akumulator na vozilu. Že pred prihodom reševalcem NMP Litija so pričeli oživljati voznika, vendar je bil njihov trud žal zaman, saj so bile poškodbe prehude. Prav tako po besedah Hribarja ni bilo znano, kdaj približno je prišlo do prometne nesreče. V času, ko je občan opazil vozilo v goščavi, so avtomobilske luči svetile že bolj medlo, zato predvidevajo, da je moral voznik tam ležati že dlje časa.