neustrezna deklaracija

Na meji ustavili Slovenca s poljskim mesom za kebab

G.G.
21. 2. 2019, 13.18
Posodobljeno: 21. 2. 2019, 14.30
Deli članek:

Na mejnem prehodu Bregana so hrvaški policisti zjutraj ustavili voznika kombija iz Slovenije, ki naj bi prevažal poljsko meso za kebab.

Reuters
Fotografija je simbolična

Ker poljsko meso za kebab trenutno ni na dobrem glasu, so hrvaški policisti poklicali veterinarsko inšpekcijo, ki je preverila, če je vse po predpisih. Ugotovili so, da ni. Meso nima ustrezne deklaracije.

Gre za nov primer poskusa uvoza sumljivega poljskega mesa na Hrvaško iz Slovenije, potem ko je sanitarna inšpekcija hrvaškega ministrstva za zdravstvo sredi februarja potrdila, da so v treh gostinskih lokalih na Hrvaškem našli zdravstveno oporečni goveji kebab iz Poljske, ki je prispel prek slovenskega trga. Po obvestilu slovenskih dobaviteljev so odpoklicali celotne zaloge spornih mesnih izdelkov.

Spomnimo. Slovensko javnost je razburila novica, da je decembra lani iz Poljske prispelo okoli 500 kilogramov mesnega pripravka za kebab. Nekoliko smo si oddahnili, ko se je potrdilo, da to meso ne izvira iz poljske klavnice Elkopol, kjer so klali domnevno bolno govedo, meso pa prodajali kot neoporečno. So pa v teh pripravkih za kebab odkrili prisotnost salmonele, zato so to meso umaknili iz prodaje.