Solze za Šabana in Mirsada

Srbija besna na »Turka,« ki se nesreče »ne spomni« in je »v šoku«

S.R.
21. 2. 2019, 14.01
Posodobljeno: 21. 2. 2019, 14.01
Deli članek:

Srbsko javnost so razbesnele prve izjave Alsina Leventa, ki je v nedeljo povzročil tragično nesrečo, v kateri sta umrla slavni Šaban Šaulić in njegov prijatelj Mirsad Kerić.

Instagram
Trupli Kerića in Šaulića bodo po opravljeni obdukciji prepeljali v Srbijo.

35-letni Alsin Levent, sicer državljan Turčije ali kar »Turek,« kot ga označujejo užaloščeni in jezni srbski mediji in javnost, je prek svojega odvetnika postregel s prvo izjavo. Javnosti, ki se še ni sprijaznila s tragičnim odhodom glasbenega velikana Šabana Šaulića in Mirsada Kerića, je nad izjavo ogorčena.

35-letni Levent je pristal v priporu. Ne samo, da je nesrečo, ki je v nedeljo vzela dve življenji, domnevno povzročil pod vplivom alkohola, pojavili so se tudi sumi, da je vozil ukraden avtomobil. Vse to brez veljavnega vozniškega dovoljenja. V priporu ga je zdaj obiskal njegov odvetnik Jerrit Schöll, ki je nato za medije strnil njegovo besede. Pojasnil je, da se Levent nesreče zdaj več ne spominja in da je še vedno v šoku. Spomnimo, 35-letnik naj bi po nesreči policistom pojasnjeval, da je za nesrečo kriv srbski voznik (za volanom je sedel Kerić), ki da je pred njim izgubil oblast nad vozilom, ki se mu nato on sam ni uspel izogniti. »Dejal mi je, da ne more verjeti, kaj se je v nedeljo zgodilo, in da se nesreče sploh ne spominja,« je Schöll povedal za nemški časnik Westfalen-Blatt. 

Schöll je postregel še s podatkom, da njegova stranka v nasprotju s poročanjem medijev ima urejeno prebivališče v Nemčiji, zato bo tožilstvu predlagal, da mu pripor odpravi. Hkrati je opozoril, da se na spletu dogaja pravi »linč,« zaradi katerega trpi zlasti družina 35-letnika. Na raznih forumih, družabnih omrežjih in portalih naj bi se po njegovih besedah namreč širile Leventove fotografije, zaradi česar naj bi bila ogrožena varnost njegove družine.

Trupli Šabana Šaulića in Mirsada Kerića sta pristali na Inštitutu za sodno medicino v Bielefeldu, obdukcija pa bo predvidoma končana še danes. V najkrajšem možnem času ju bodo nato prepeljali v domovino.