Poblaznela

Mati dvignila nož nad 3-letno hčerko, dete ni preživelo

R.T.
21. 2. 2019, 12.43
Posodobljeno: 21. 2. 2019, 12.47
Deli članek:

Zdravniki v bolnišnici v Berlinu včeraj niso uspeli preprečiti družinske tragedije. Deklica, ki jo je zabodla mati, je umrla na operacijski mizi.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Včeraj ob 21.30 uri so v stanovanje na ulici Groß-Ziethener v Berlinu poklicali reševalce. Že pred njimi je na kraj zločina prispela policija, ki je aretirala tako mamo kot očeta 3-letne deklice. Reševalci so dete še uspeli oživeti in jo z življenjsko nevarnimi poškodbami prepeljati v bolnišnico, kjer pa je poškodbam podlegla. 

Nemški mediji poročajo, da je mati nož pograbila med prepirom. Policijo in reševalce je na kraj zločina sicer poklical oče, ki naj bi ob vrnitvi domov naletel na hudo ranjeno hčerko. 

V Nemčiji so v zadnjem tednu poročali o več krvavih zločinih, v katerih so zločinci vihteli nože. V Frankfurtu je v nedeljo zaradi vbodnih ran umrla 32-letna ženska. Pred vhodom v stanovanje jo je domnevno napadel njen nekdanji fant, ki so ga prijeli le nekaj ur po krvavem dejanju. Samo v tem koncu tedna pa je bilo v napadih z nožem huje poškodovanih še pet ljudi, in sicer dve ženski in trije moški.