Življenje ji ni prizanašalo

Neposredna in nasmejana Šerbi se je usedla v srca Slovencev

T.L.
16. 2. 2019, 12.08
Posodobljeno: 16. 2. 2019, 12.42
Deli članek:

Pred mesecem dni je njen glasbeni kolega zapisal: "Najbolj vesel sem, ker, kljub hudi bolezni, še vedno ohranja svojo igrivost in optimizem in v duši ostaja dobra, stara Šerbi, ki se razveseli vsakega obiska."

Bojan Rajher
Barbara Šerbec Šerbi

Slovenijo je na sončno sobotno jutro v soboto zjutraj pretresla novica, da se je predčasno in komaj slaba dva meseca po 58. rojstnem dnevu, poslovila priljubljena slovenska pevka Barbara Šerbec - Šerbi. Vedno nasmejana pevka, ki je s skupino Agropop doživela vrhunec slave konec osemdesetih in v devetdesetih letih letih minulega stoletja, se je s svojo neposrednostjo usedla Slovencem v srce.

Po razpadu skupine Agropop se je Barbarino življenje precej obrnilo. Težave v poslovnem svetu in bolezen sta zaznamovali nadaljnja leta. Kot so pred časom zapisali na našem portalu Njena.si, njeno življenje v zadnjih letih niti najmanj ni spominjalo na zlate čase, ko je bila na vrhuncu moči in so se zabave ob domačem bazenu, v ljubljanski soseski Bežigrad, kar vrstile.

Šerbi se je borila s hudo boleznijo, zadnja leta je bila prikljenjena na voziček, zaradi sladkorne bolezni je namreč izgubila obe nogi. Občasno so se v medijih pojavljali članki o njej, njenem življenju in težavah, ki jih je spremljalo življenje z boleznijo. Leta 2016 je Šerbi izgubila še svojo mamo, kar je bil nov udarec za pevko.  Z mamo Dragico sta namreč skupaj živeli dolga leta, nanjo pa je bila tudi izjemno navezana. Po mamini smrti je ostala povsem sama, verjetno pa si nikoli ni predstavljala, da se bo usoda tako kruto poigrala z njenim življenjem. Na fotografijah, ki so se še občasno pojavile ob obiskih prijateljev in medijev, pa je  - ne glede na težave, s katerimi se je soočala zadnja leta -, Šerbi običajno še kazala pogumen in nasmejan obraz ... 

To potrjuje tudi nedavni zapis njenega glasbenega kolega, člana skupine Čudežna polja, Slavca L. Kovačiča - Spidija, ki je pred približno mesecem dni obiskal Šerbi v bolnišnici in ob tem na facebooku zapisal: "Najbolj vesel sem, ker, kljub hudi bolezni, še vedno ohranja svojo igrivost in optimizem in v duši ostaja dobra, stara Šerbi, ki se razveseli vsakega obiska."

Novico o njeno smrti je na facebook profilu objavil njen sorodnik, Šerbi pa je, kot poroča Radio Veseljak,  umrla včeraj zvečer za posledicami možganske kapi.