All-Star vikend

VIDEO: Bo Luka jutri odletel z dekletom v Cancun na plažo? Let bi rajši preskočil, ker ...

T.L.
16. 2. 2019, 11.36
Posodobljeno: 16. 2. 2019, 17.00
Deli članek:

Na tekmi vzhajajočih zvezd lige NBA se je Luka Dončić držal nekoliko v ozadju. Po tekmi sta se pojavili dve teoriji: ena nekoliko bolj šaljiva, druga pa precej bolj realna.

Profimedia
Luka Dončić

Čeprav je ekipa ZDA s 161:144 premagala ekipo sveta z Luko Dončićem na čelu na tekmi novincev severnoameriške lige NBA, Dončić ni bil slabe volje. Na igrišču se je večino časa smejal, na tekmi pa ni "silil v ospredje" in je raje podajal soigralcem. Na tekmi je sicer dosegel 13 točk, devet podaj ter pet skokov.

Igralec Los Angeles Lakers Kyle Kuzma je bil 35 točkami najboljši strelec na tekmo in po koncu razglašen tudi za najkoristnejšega igralca tekme.

Da se je Dončić nekoliko zadrževal med igro, pa je morda povezano tudi z navodili "trenerja" ekipe sveta in Dončićevega soigralca Dirka Nowitzkega. Pred tekmo je, kot je delno slišati iz spodnjega posnetka, v slačilnici namreč igralcem naročil, naj si žogo med sabo podajajo, ne pa da "eden z žogo preigrava 20-krat" in nato naredi kaj podobnega, kot počne Luka pri Mavericsih. Po tekmi so novinarji Luko povprašali o Dirkovih navodilih in Luka je odgovoril: "Morda smo zato izgubili".

Luka je po porazu dejal, da zanj na tekmi ni šlo za zmago, saj da se mu zdi, da so tovrstne prireditve namenjene oboževalcem. "Mislim, da je bilo krasno, zelo sem se zabaval," je po tekmi dejal Luka. 

Je pa Dončić spregovoril tudi o nedeljski All-Star tekmi. Dejal je, da je bil razočaran, ker ni bil med izbranci, da pa se zaveda, da je to njegova prva sezona v ligi NBA. "V ligi igrajo nekateri neverjetni igralci in moral bom le več delati in poskrbeti, da se na tekmo uvrstim prihodnje leto," je dejal Dončić. Na vprašanje, ali je slišal, da bi lahko na nedeljski tekmi nadomestil poškodovanega Anthonyja Davisa, je Dončić odgovoril pritrdilno. 

V nedeljo na letalo ali ...?

Dončić je potem, ko ga trenerji niso uvrstili med rezervne igralce za All Star tekmo, dejal, da bo namesto tega šel na plažo. In res imata v nedeljo Luka in njegovo dekle Anamarija rezerviran let iz Charlotte do Cancuna, ampak Dončić bi z veseljem preskočil potovanje v Cancun, če bi ga poklicali kot zamenjavo v NBA All Star ekipo. "Seveda," je odgovoril Dončić, "zaradi tega včeraj nisem mogel spati".

Govorice, da se Dončić pripravlja na nedeljsko tekmo, pa so vzniknile že po tekmi vzhajajočih zvezd, kjer je zavzel precej defenziven položaj in si v igri pustil "še precej rezerve". Ampak, kot že rečeno, ubogal je le navodila "šefa" Nowitzkega ...

Sicer pa Luko čaka še vsaj en nastop na All Star vikendu: noči na soboto se bo preizkusil še v tekmovanju v spretnosti. Prikazal bo veščine vodenja žoge, podajanja in metanja na koš ter v metanju trojk in zabijanju.